Tema: Re: kibinai
Autorius: vandenini
Data: 2010-03-25 16:31:04
Mes pagal sita gaminomes vaziuodami ziema i Nida. Gavosi super, su 
karstu sultinuku lauke, labai skaniai ejo...

On 2010.03.24 09:30, S&T wrote:
> http://tv.delfi.lt/video/3kZgh1S1/
> radau delfi reportaza kaip jie gaminami,
> o gal kas badete pasigaminti kibinus ir uzsaldyti, o atsildytus kepti?
>
>     "S&T" <malinauskai@gmail.com <mailto:malinauskai@gmail.com>> wrote
>     in message news:hocc6a$unn$1@trimpas.omnitel.net...
>     aciu, receptas labai skaniai atrodo,
>     kiek laiko gali uztrukti gaminant 25 kibinus?
>     o kas prie kibino skanu sultinys? ar ka nors kito gurmanisko galima
>     pasiulyti?
>
>         "all set" <allset@inbox.lt <mailto:allset@inbox.lt>> wrote in
>         message news:hobbb0$br7$1@trimpas.omnitel.net...
>         "saule" <saule.foto@gmail.com <mailto:saule.foto@gmail.com>>
>         wrote in message news:hob4gt$3ii$1@trimpas.omnitel.net...
>          > noriu recepto labai , aciu
>          >
>         prasau
>
>         * *
>
>         http://media8.dropshots.com/photos/472283/20081128/082046.jpg**
>
>         *Kibinų receptas*
>
>         *Tešlai reikia:*
>         1 kg aukščiausios rūšies kvietinių miltų
>         400 g Eve margarino (galima ir kitą)
>         4 kiaušinių (3 į tešlą, o kitu aptepti)
>         200 g grietinės
>         žiupsnelio druskos
>         Šlakelis kefyro (sunaudodavau beveik puse litroJ kartu su idaru)
>
>
>         *Įdarui reikia:*
>         1 kg kiaulienos sprandinės (arba kumpio ir šoninės, tik ne
>         nugarinės)
>         3 svogūnų (didelių, kuo daugiau tuo skaniau)
>         prieskonių, maltų juodųjų pipirų, kvepenčiųjų pipiriukų
>         keli šaukštai šalto virinto vandens arba kefyro
>
>         Eiga:
>
>         Sukapoti peiliu margariną, sudėti miltus ir minkyti kol neliks
>         stambių gumulų. Tada įdėti druskos, grietinę, kiaušinius, kefyrą
>         ir išminkyti. Tešla turi būti nelimpanti prie rankų. Tada dėti į
>         kamerą ir pašaldyti 10-20 minučiu, arba šaldytuve pora valandų
>
>         Mėsą smulkiai supjaustyti (ne farsas, o supjaustyti). As emiau
>         isalusia mesa, bet kad butu imanoma pjaustyti, tai labia gerai
>         kubeliais mazais susipjausto. O paskui atsyla ir liux. Nes
>         nesaldyta mesa bjaurokai pjaustosi. Nebent turi specialia mesos
>         kapokle. Svogūnus supjaustyti smulkiai, sudėti prieskonius,
>         įpilti gerus 3 šaukštus vandenėlio arba kefyro ir maišyti.
>
>         Tešla padalinti į mažus kamuoliukus (arba galima iskocioti ir su
>         lekste daryti apvalias formytes). Imti vieną, iškočioti, įdeti
>         šaukštą mėsos užlenti, užspausti ir daryti pynę (pynės iki šiol
>         normaliai nemoku daryti J), deti I skardą, kad nesiliestų vienas
>         prie kito, per 1-2 cm (jeigu per arti, jie kepdami šiek tiek
>         didėja ir susiklijuoja. Todėl rekomendoju atitraukti ka dir pora
>         cm vieną nuo kito) ant kepimo popieriaus (man labiau patiko
>         folija). Patepti kiekvieną kiaušinio plakiniu, deti į įkaitintą
>         orkaitę. Jeigu gerai įkaitinta, tai kepa apie 25 minutesJ
>
>         bet kuriuo atveju bus iškepę kai bus gražiai geltonai parudę J
>
>         Skanaus!
>
>         PS. Neverta daryti ypatingai dideliu, man asmeniškai mažesni –
>         skanesni. Stengtis gerai užklijuoti sudūrimą, tai mažiau skysčio
>         išbėgs J Iš šito kiekio ingridientų išeis virš 20 kibinu J
>         Galima pvz visus kiekius sumazinti per puse. Tai nereikes daryti
>         tiek daug kibinu.
>