Tema: Re: Basturma per kietas (?)
Autorius: BigM
Data: 2010-03-31 14:08:48
Jo, ir aš vieną anksčiau laiko prapjoviau, tai maloniau valgosi.

Jei ne pjaustymo sunkumas, tai bent jau kiaulienos nugarinės "basturma" 
(kabutėse parašiau, nes ne iš jautienos visgi :) ) valgosi labai skaniai ir 
jei plonai supjaustyta, tai to kietumo visiškai nesijaučia.

"ShowmanaZ" <cia_trint_info@tavopirtis.eLTe> wrote in message 
news:hot78v$e4d$1@trimpas.omnitel.net...
> aš kai dariau tai ir man gavos per kietas. Vis nepribrestu vėl pabandyt, 
> tad neįsitikinęs, bet atrodo, kad džiovint 2-3 savaites yra per daug, 
> kituose receptuose rašo vos keletą dienų. O ir aš pamenu, kad kai 
> neiškentęs galiuką nupjoviau po neviso numatyto vytint laiko, tai 
> rezultatas, bent man, buvo labai net tinkamas.ties plonagaliais sudžiūvęs, 
> bet kitur - graži, minkšta, tamsiai raudona mėsytė, šviesėjanti į vidurį.
> Dar tuerėjau tokią mintį. Niekur receptuose nebuvo parašyta, kad laikant 
> ant druskos mėsytę, atsiradusį skystį reikia nupilt, aš gi nupylinėjau 
> bent triskart, tiksliau keišiau visą druską į sausą. Ar tai galėjo 
> sugrot - nzn, planavau išsiaiškint gamindamas kitą kartą.
>
> "BigM" <mindaugask_NOSPAM@centras.lt> wrote in message 
> news:hossq8$137$1@trimpas.omnitel.net...
>> Kū daryc?
>>
>> prieš kelias savaites pasidariau, skonis ok, bet kai reikia pjaustyt, tai 
>> ir riešai paskausta... :( Ar čia taip ir turi būt, ar tam tikra drėgmė 
>> visgi turi būti palaikoma ir minkštesnis variantas turi gautis?
>>
>>
>> Mindaugas
>