Tai receptas paprastas. Kadangi jautienos išpjova brangi, o man jos skonis neypatingai skyrėsi nuo kiaulienos, tai abejoju ar su jautiena ir bedarysiu. Taigi, kiaulienos nugarinės gabalas. Svoris būna ~1kg +/- Imam daug druskos, į ją dedam truputį cukraus (1-2 valg. šaukštai) ir gana daug delnuose sutrintų laurų lapų. Į indą pilam druskos mišinį, dedam mėsos šmotą ir ant viršaus padengiam druskos likučiu - žodžiu visa mėsa turi būti druskoje. Vieną kartą į parą apverčiam, susikaupusį skystimą nupilam. Po ~savaitės imam šmotą ir kišam į šaltą vandenį. Laikom ~4 paras kartą į parą pakeičiant šviežiu šaltu vandeniu. Po to traukiam iš vandens ir pakabinam apdžiovinimui. Galimas variantas, kurį aš ir dariau - prieš apdžiovinimą perpjauti mėsos šmotą per pusę (išilgai). Galima ir aplamai prieš sūdymą tą padaryt. Džiovinam ~2-3 dienas. Prieskoniai. Čia jau galima improvizacija. Aš naudojau: - saldžios paprikos milteliai ~60g (kiti maišo per pusę su aitriąja, bet kai ne mėgėjas aštriai, tai atsisakiau) - kvapnieji pipirai ~60g - juodieji pipirai (man patinka švelniau, nes antrą partiją darant padauginau, tai jau per aštru, todėl taip ~0.5-1 a.s.) - smulkinto česnako (galvutė) - maltos ožragės milteliai ~30g - maltas kuminas ~5g - druskos 1-2 a.s. Iš šių prieskonių mišinio skiedžiant drungnu vandeniu padaroma tiršta lipni masė - nedaryt per skystos, paskui neis užlipint ant mėsos. Na ir galiausiai apdžiuvusį mėsos šmotą aplipinam prieskoniais ir padžiaunam porai savaičių. Aš kabinau palubyje prie šildymo sistemos vamzdžio. Po to belieka ragauti :) "MaRiUs" <mariusDELETE@ardega.lt> wrote in message news:hp23vs$lpv$1@trimpas.omnitel.net... > Recepta i studija prasom!!! :) > > > > 2010.03.30 16:03, BigM rašė: >> Kū daryc? >> >> prieš kelias savaites pasidariau, skonis ok, bet kai reikia pjaustyt, >> tai ir riešai paskausta... :( Ar čia taip ir turi būt, ar tam tikra >> drėgmė visgi turi būti palaikoma ir minkštesnis variantas turi gautis? >> >> >> Mindaugas > > -- > MaRiUs > Kaunas