Zurnale Savaite su TV sia savaite yra straipsnelis "Ragaujame krienu", kuriame kaip tik ir gvildenamas klausimas apie ivairiu gamintoju krienus, ju stipruma ir sudeti. Gal as nemoku skaityti, bet is to kas rasoma reziume, tai susidariau nuomone, kad eilini karta nueisiu i turgu, nusipirksiu krienu saknu ir pasigaminsiu pats - pasigaminsiu taip kaip noresiu, gausis pigiau + zinosiu ka sudejau. Taip ir padariau. 3 nuvalytos krienu saknys kainavo 2,5 lt, pakentejau tarkuodamas apie 20 min, o finale gavosi 500 gr indelis nuo majonezo +dar vienas 185 gr indelis. Kad neuzmusti astrumo, uzpildinejau ne karstu vandeniu o pravesusiu pasaldintu, druskintu ir rugstintu (5 proc. obuoliu actas) vandenuku ir ipyliau jo apie 150 gr. Taigi koncistensija gavosi panasi i parduotuvine, bet astrumas tai toks, kad puse arbatinio saukstelio ragauti reikia ipatingai atsargiai,o zmonai uzteko ir tiek kiek buvo ant peilio galo :) O kas neperkate sito zurnalelio, tai galiu isvadas perrasyti : "Dauguma ragautu krienu (isskyrus Gardner,Anugos ir Rivonos) pagaminti ne su actu, o su citrinu rugstimi. Gardner ir Rivonos - ir su tuo, ir su su tuo. Iseitu, kad i produkta dedama acto, o paskui dar citrinu rugstimi " pareguliuojamas" rugstumas. Kai isiskaitai ,skamba keistai. Is 9 rusiu krienu, tuo metu siulomu prekybos centruose, 5 yra lenkiski. Pigiausi krienai - Sodziaus ir Waldi Ben, brangiausi - Kedainiu konservu fabriko Naminiai krienai, ukininko A.Vaupso krienai tikriems vyrams ir lenkiski Ptak. Jei atmestume puse indelio turio sudaranti vandeneli, kaina reiketu dvigubinti. Ragautojai, kaip niekada buvo vieningi - gariausiais buvo pripazinti 3 rusiu krienai. Is astresniu skaniausiais ir naturaliausio skonio buvo ivardinti Nmainiai ir Naturals kaimiski krienai, o is "moteriskesniu", t.y. svelnesniu - Anugos. "