senokai gerų krienų neragavau - kažkaip nei mėsa, nei kiaušiniai racione dažnai nefiguruoja, kad būtų su kuo ragaut; bet pamenu gerus baltus naminius, kad rauna taip, jog riekės ruginės neužtenka užuostyt. tai paskutinį kartą korėjiečių kabake Prismoje wasabi pasirodė ypač stiprūs - pirktinių panašių neteko ragaut :O "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message news:hp7eh3$v6g$1@trimpas.omnitel.net... > Zurnale Savaite su TV sia savaite yra straipsnelis "Ragaujame krienu", > kuriame kaip tik ir gvildenamas klausimas apie ivairiu gamintoju krienus, ju > stipruma ir sudeti. Gal as nemoku skaityti, bet is to kas rasoma reziume, > tai susidariau nuomone, kad eilini karta nueisiu i turgu, nusipirksiu krienu > saknu ir pasigaminsiu pats - pasigaminsiu taip kaip noresiu, gausis pigiau + > zinosiu ka sudejau. Taip ir padariau. 3 nuvalytos krienu saknys kainavo 2,5 > lt, pakentejau tarkuodamas apie 20 min, o finale gavosi 500 gr indelis nuo > majonezo +dar vienas 185 gr indelis. Kad neuzmusti astrumo, uzpildinejau ne > karstu vandeniu o pravesusiu pasaldintu, druskintu ir rugstintu (5 proc. > obuoliu actas) vandenuku ir ipyliau jo apie 150 gr. Taigi koncistensija > gavosi panasi i parduotuvine, bet astrumas tai toks, kad puse arbatinio > saukstelio ragauti reikia ipatingai atsargiai,o zmonai uzteko ir tiek kiek > buvo ant peilio galo :) > > O kas neperkate sito zurnalelio, tai galiu isvadas perrasyti : > > "Dauguma ragautu krienu (isskyrus Gardner,Anugos ir Rivonos) pagaminti ne su > actu, o su citrinu rugstimi. Gardner ir Rivonos - ir su tuo, ir su su tuo. > Iseitu, kad i produkta dedama acto, o paskui dar citrinu rugstimi " > pareguliuojamas" rugstumas. Kai isiskaitai ,skamba keistai. > Is 9 rusiu krienu, tuo metu siulomu prekybos centruose, 5 yra lenkiski. > Pigiausi krienai - Sodziaus ir Waldi Ben, brangiausi - Kedainiu konservu > fabriko Naminiai krienai, ukininko A.Vaupso krienai tikriems vyrams ir > lenkiski Ptak. Jei atmestume puse indelio turio sudaranti vandeneli, kaina > reiketu dvigubinti. > Ragautojai, kaip niekada buvo vieningi - gariausiais buvo pripazinti 3 rusiu > krienai. Is astresniu skaniausiais ir naturaliausio skonio buvo ivardinti > Nmainiai ir Naturals kaimiski krienai, o is "moteriskesniu", t.y. > svelnesniu - Anugos. " > > >