Tema: Re: Rekomendacija: krienai :)
Autorius: pragäras
Data: 2010-04-03 16:16:04
senokai gerų krienų neragavau - kažkaip nei mėsa, nei kiaušiniai racione dažnai nefiguruoja, kad būtų su kuo ragaut; bet pamenu gerus baltus naminius, kad rauna taip, jog riekės ruginės neužtenka užuostyt. tai paskutinį kartą korėjiečių kabake Prismoje wasabi pasirodė ypač stiprūs - pirktinių panašių neteko ragaut :O 

"Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message news:hp7eh3$v6g$1@trimpas.omnitel.net...
> Zurnale Savaite su TV sia savaite yra straipsnelis "Ragaujame krienu", 
> kuriame kaip tik ir gvildenamas klausimas apie ivairiu gamintoju krienus, ju 
> stipruma ir sudeti. Gal as nemoku skaityti, bet is to kas rasoma reziume, 
> tai susidariau nuomone, kad eilini karta nueisiu i turgu, nusipirksiu krienu 
> saknu ir pasigaminsiu pats - pasigaminsiu taip kaip noresiu, gausis pigiau + 
> zinosiu ka sudejau. Taip ir padariau. 3 nuvalytos krienu saknys kainavo 2,5 
> lt, pakentejau tarkuodamas apie 20 min, o finale gavosi 500 gr indelis nuo 
> majonezo +dar vienas 185 gr indelis. Kad neuzmusti astrumo, uzpildinejau ne 
> karstu vandeniu o pravesusiu pasaldintu, druskintu ir rugstintu (5 proc. 
> obuoliu actas) vandenuku ir ipyliau jo apie 150 gr. Taigi koncistensija 
> gavosi panasi i parduotuvine, bet astrumas tai toks, kad puse arbatinio 
> saukstelio ragauti reikia ipatingai atsargiai,o zmonai uzteko ir tiek kiek 
> buvo ant peilio galo :)
> 
> O kas neperkate sito zurnalelio, tai galiu isvadas perrasyti :
> 
> "Dauguma ragautu krienu (isskyrus Gardner,Anugos ir Rivonos) pagaminti ne su 
> actu, o su citrinu rugstimi. Gardner ir Rivonos - ir su tuo, ir su su tuo. 
> Iseitu, kad i produkta dedama acto, o paskui dar citrinu rugstimi " 
> pareguliuojamas" rugstumas. Kai isiskaitai ,skamba keistai.
> Is 9 rusiu krienu, tuo metu siulomu prekybos centruose, 5 yra lenkiski.
> Pigiausi krienai - Sodziaus ir Waldi Ben, brangiausi - Kedainiu konservu 
> fabriko Naminiai krienai, ukininko A.Vaupso krienai tikriems vyrams ir 
> lenkiski Ptak. Jei atmestume puse indelio turio sudaranti vandeneli, kaina 
> reiketu dvigubinti.
> Ragautojai, kaip niekada buvo vieningi - gariausiais buvo pripazinti 3 rusiu 
> krienai. Is astresniu skaniausiais ir naturaliausio skonio buvo ivardinti 
> Nmainiai ir Naturals kaimiski krienai, o is "moteriskesniu", t.y. 
> svelnesniu - Anugos. "
> 
> 
>