Musu kaimynai prekiaujantys turgui irgi nuplikina krienus.As ju neklausiau kodel,bet man susidare nuomone,kad jie nuplikina nedelto kad sumazint astruma,o tam kad jiems akis maziau grauztu :) Dave paragauti.Nu kaip sako..Geri? Jo,jo sakau.Geri. Nuejus uz kampo pakrizenau tyliai.Shudas (silpni) kaip ir visi 90% Zanavyku turgaus krienu. "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message news:hp7eh3$v6g$1@trimpas.omnitel.net... > Zurnale Savaite su TV sia savaite yra straipsnelis "Ragaujame krienu", > kuriame kaip tik ir gvildenamas klausimas apie ivairiu gamintoju krienus, > ju stipruma ir sudeti. Gal as nemoku skaityti, bet is to kas rasoma > reziume, tai susidariau nuomone, kad eilini karta nueisiu i turgu, > nusipirksiu krienu saknu ir pasigaminsiu pats - pasigaminsiu taip kaip > noresiu, gausis pigiau + zinosiu ka sudejau. Taip ir padariau. 3 nuvalytos > krienu saknys kainavo 2,5 lt, pakentejau tarkuodamas apie 20 min, o finale > gavosi 500 gr indelis nuo majonezo +dar vienas 185 gr indelis. Kad > neuzmusti astrumo, uzpildinejau ne karstu vandeniu o pravesusiu > pasaldintu, druskintu ir rugstintu (5 proc. obuoliu actas) vandenuku ir > ipyliau jo apie 150 gr. Taigi koncistensija gavosi panasi i parduotuvine, > bet astrumas tai toks, kad puse arbatinio saukstelio ragauti reikia > ipatingai atsargiai,o zmonai uzteko ir tiek kiek buvo ant peilio galo :) > > O kas neperkate sito zurnalelio, tai galiu isvadas perrasyti :