Tema: Re: Rekomendacija: krienai :)
Autorius: shimtas kinieciu
Data: 2010-04-03 19:41:01
ish krautuviniu tai buva sostines neblogai veza, bet nevisada kazkodel kaip 
pasiseka ;)


"pragäras" <briuseliokopustas@hotmail.com> wrote in message 
news:hp7f2k$vng$1@trimpas.omnitel.net...
> senokai gerų krienų neragavau - kažkaip nei mėsa, nei kiaušiniai racione 
> dažnai nefiguruoja, kad būtų su kuo ragaut; bet pamenu gerus baltus 
> naminius, kad rauna taip, jog riekės ruginės neužtenka užuostyt. tai 
> paskutinį kartą korėjiečių kabake Prismoje wasabi pasirodė ypač stiprūs - 
> pirktinių panašių neteko ragaut :O
>
> "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message 
> news:hp7eh3$v6g$1@trimpas.omnitel.net...
>> Zurnale Savaite su TV sia savaite yra straipsnelis "Ragaujame krienu",
>> kuriame kaip tik ir gvildenamas klausimas apie ivairiu gamintoju krienus, 
>> ju
>> stipruma ir sudeti. Gal as nemoku skaityti, bet is to kas rasoma reziume,
>> tai susidariau nuomone, kad eilini karta nueisiu i turgu, nusipirksiu 
>> krienu
>> saknu ir pasigaminsiu pats - pasigaminsiu taip kaip noresiu, gausis 
>> pigiau +
>> zinosiu ka sudejau. Taip ir padariau. 3 nuvalytos krienu saknys kainavo 
>> 2,5
>> lt, pakentejau tarkuodamas apie 20 min, o finale gavosi 500 gr indelis 
>> nuo
>> majonezo +dar vienas 185 gr indelis. Kad neuzmusti astrumo, uzpildinejau 
>> ne
>> karstu vandeniu o pravesusiu pasaldintu, druskintu ir rugstintu (5 proc.
>> obuoliu actas) vandenuku ir ipyliau jo apie 150 gr. Taigi koncistensija
>> gavosi panasi i parduotuvine, bet astrumas tai toks, kad puse arbatinio
>> saukstelio ragauti reikia ipatingai atsargiai,o zmonai uzteko ir tiek 
>> kiek
>> buvo ant peilio galo :)
>>
>> O kas neperkate sito zurnalelio, tai galiu isvadas perrasyti :
>>
>> "Dauguma ragautu krienu (isskyrus Gardner,Anugos ir Rivonos) pagaminti ne 
>> su
>> actu, o su citrinu rugstimi. Gardner ir Rivonos - ir su tuo, ir su su 
>> tuo.
>> Iseitu, kad i produkta dedama acto, o paskui dar citrinu rugstimi "
>> pareguliuojamas" rugstumas. Kai isiskaitai ,skamba keistai.
>> Is 9 rusiu krienu, tuo metu siulomu prekybos centruose, 5 yra lenkiski.
>> Pigiausi krienai - Sodziaus ir Waldi Ben, brangiausi - Kedainiu konservu
>> fabriko Naminiai krienai, ukininko A.Vaupso krienai tikriems vyrams ir
>> lenkiski Ptak. Jei atmestume puse indelio turio sudaranti vandeneli, 
>> kaina
>> reiketu dvigubinti.
>> Ragautojai, kaip niekada buvo vieningi - gariausiais buvo pripazinti 3 
>> rusiu
>> krienai. Is astresniu skaniausiais ir naturaliausio skonio buvo ivardinti
>> Nmainiai ir Naturals kaimiski krienai, o is "moteriskesniu", t.y.
>> svelnesniu - Anugos. "
>>
>>
>>