ish krautuviniu tai buva sostines neblogai veza, bet nevisada kazkodel kaip pasiseka ;) "pragäras" <briuseliokopustas@hotmail.com> wrote in message news:hp7f2k$vng$1@trimpas.omnitel.net... > senokai gerų krienų neragavau - kažkaip nei mėsa, nei kiaušiniai racione > dažnai nefiguruoja, kad būtų su kuo ragaut; bet pamenu gerus baltus > naminius, kad rauna taip, jog riekės ruginės neužtenka užuostyt. tai > paskutinį kartą korėjiečių kabake Prismoje wasabi pasirodė ypač stiprūs - > pirktinių panašių neteko ragaut :O > > "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message > news:hp7eh3$v6g$1@trimpas.omnitel.net... >> Zurnale Savaite su TV sia savaite yra straipsnelis "Ragaujame krienu", >> kuriame kaip tik ir gvildenamas klausimas apie ivairiu gamintoju krienus, >> ju >> stipruma ir sudeti. Gal as nemoku skaityti, bet is to kas rasoma reziume, >> tai susidariau nuomone, kad eilini karta nueisiu i turgu, nusipirksiu >> krienu >> saknu ir pasigaminsiu pats - pasigaminsiu taip kaip noresiu, gausis >> pigiau + >> zinosiu ka sudejau. Taip ir padariau. 3 nuvalytos krienu saknys kainavo >> 2,5 >> lt, pakentejau tarkuodamas apie 20 min, o finale gavosi 500 gr indelis >> nuo >> majonezo +dar vienas 185 gr indelis. Kad neuzmusti astrumo, uzpildinejau >> ne >> karstu vandeniu o pravesusiu pasaldintu, druskintu ir rugstintu (5 proc. >> obuoliu actas) vandenuku ir ipyliau jo apie 150 gr. Taigi koncistensija >> gavosi panasi i parduotuvine, bet astrumas tai toks, kad puse arbatinio >> saukstelio ragauti reikia ipatingai atsargiai,o zmonai uzteko ir tiek >> kiek >> buvo ant peilio galo :) >> >> O kas neperkate sito zurnalelio, tai galiu isvadas perrasyti : >> >> "Dauguma ragautu krienu (isskyrus Gardner,Anugos ir Rivonos) pagaminti ne >> su >> actu, o su citrinu rugstimi. Gardner ir Rivonos - ir su tuo, ir su su >> tuo. >> Iseitu, kad i produkta dedama acto, o paskui dar citrinu rugstimi " >> pareguliuojamas" rugstumas. Kai isiskaitai ,skamba keistai. >> Is 9 rusiu krienu, tuo metu siulomu prekybos centruose, 5 yra lenkiski. >> Pigiausi krienai - Sodziaus ir Waldi Ben, brangiausi - Kedainiu konservu >> fabriko Naminiai krienai, ukininko A.Vaupso krienai tikriems vyrams ir >> lenkiski Ptak. Jei atmestume puse indelio turio sudaranti vandeneli, >> kaina >> reiketu dvigubinti. >> Ragautojai, kaip niekada buvo vieningi - gariausiais buvo pripazinti 3 >> rusiu >> krienai. Is astresniu skaniausiais ir naturaliausio skonio buvo ivardinti >> Nmainiai ir Naturals kaimiski krienai, o is "moteriskesniu", t.y. >> svelnesniu - Anugos. " >> >> >>