Tema: Re: gresmingosios vistos
Autorius: bzik
Data: 2010-07-28 13:01:49
kad ir amerikonai: "It is not necessary to wash raw chicken. Any bacteria which might be present are destroyed by cooking."
http://www.fsis.usda.gov/fact_sheets/Chicken_Food_Safety_Focus/index.asp

"Linas Petkevičius" <linas@NONOOglservices.lt> wrote in message news:i2oul6$r06$1@trimpas.omnitel.net...
> Britu mokslininkai....
> 
> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message 
> news:i2oua4$qif$1@trimpas.omnitel.net...
>> „Viščiuko ar vištos plovimas prieš juos kepant ar verdant - tipinė namų 
>> šeimininkių klaida“, - pareiškė britų vyriausybinės Produktų standartų 
>> agentūros atstovas.
>>
>> „Bet kokiu atveju, vanduo nesunaikins ligas sukeliančių mikrobų - tai 
>> padarys aukšta temperatūra. Tačiau plaunant paukštieną kyla pavojus, kad 
>> šie patogeniniai mikrobai gali patekti ant kitų maisto produktų“, - 
>> pažymėjo jis.
>>
>> Kaip rodo agentūros paskelbti duomenys, kasmet vien Didžiojoje Britanijoje 
>> 300 tūkst. žmonių apsinuodija maistu dėl to, kad prieš dėdami vištą į 
>> keptuvę ar puodą ją kruopščiai nuplovė virtuvės kriauklėje.
>>