kad ir amerikonai: "It is not necessary to wash raw chicken. Any bacteria which might be present are destroyed by cooking." http://www.fsis.usda.gov/fact_sheets/Chicken_Food_Safety_Focus/index.asp "Linas Petkevičius" <linas@NONOOglservices.lt> wrote in message news:i2oul6$r06$1@trimpas.omnitel.net... > Britu mokslininkai.... > > "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message > news:i2oua4$qif$1@trimpas.omnitel.net... >> „Viščiuko ar vištos plovimas prieš juos kepant ar verdant - tipinė namų >> šeimininkių klaida“, - pareiškė britų vyriausybinės Produktų standartų >> agentūros atstovas. >> >> „Bet kokiu atveju, vanduo nesunaikins ligas sukeliančių mikrobų - tai >> padarys aukšta temperatūra. Tačiau plaunant paukštieną kyla pavojus, kad >> šie patogeniniai mikrobai gali patekti ant kitų maisto produktų“, - >> pažymėjo jis. >> >> Kaip rodo agentūros paskelbti duomenys, kasmet vien Didžiojoje Britanijoje >> 300 tūkst. žmonių apsinuodija maistu dėl to, kad prieš dėdami vištą į >> keptuvę ar puodą ją kruopščiai nuplovė virtuvės kriauklėje. >>