tai iš dalies tiesa. Mėsą rekomenduojama plauti, kad ant jos esančių mikronizmų neperkelti ant lentelių ir pan. dalykų, kai ji pvz., pjaustoma, o ne dėl to, kad būtų pašalinamos bakterijos. O dėl paskutinio pareiškimo - eilinis žiniasklaidinis sąmoningo priežasties su pasekme painiojimo triukas, skirtas sukelti audrą stiklinėje - tie žmonės apsinuodijo ne todėl, kad plovė vyštą, o todėl, kad po to neišplovė kriauklės (peilio, lentelės...) ;) beje, pati purviniausia ir pavojingiausia buto vieta yra būtent virtuvės kriauklė. Po to seka šaldytuvas ir tik po to tulikas :) "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message news:i2oua4$qif$1@trimpas.omnitel.net... > „Viščiuko ar vištos plovimas prieš juos kepant ar verdant - tipinė namų > šeimininkių klaida“, - pareiškė britų vyriausybinės Produktų standartų > agentūros atstovas. > > „Bet kokiu atveju, vanduo nesunaikins ligas sukeliančių mikrobų - tai > padarys aukšta temperatūra. Tačiau plaunant paukštieną kyla pavojus, kad > šie patogeniniai mikrobai gali patekti ant kitų maisto produktų“, - > pažymėjo jis. > > Kaip rodo agentūros paskelbti duomenys, kasmet vien Didžiojoje Britanijoje > 300 tūkst. žmonių apsinuodija maistu dėl to, kad prieš dėdami vištą į > keptuvę ar puodą ją kruopščiai nuplovė virtuvės kriauklėje. >