jei gydymo istaigose klasifikuojama info, tai visai nesunkiai galima toki skaiciu gaut, t.y. jei diagnoze - apsinuodijimas > saltinis - maisto produktas > spejamas negalavimo sukelimo produktas=vista. Tada belieka klausimas kodel vista figuruoja pakankamai daznai - uzsakymas laboratorijoms. "Linas Petkevičius" <linas@NONOOglservices.lt> wrote in message news:i2ovia$s7q$1@trimpas.omnitel.net... > Tarp "not necesarry" ir "britu mokslininkai nustate, kad 300.000 apsinuodijo > nes plove vistas" yra didelis skirtumas. > > > > "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message > news:i2ov6d$rmq$1@trimpas.omnitel.net... >> kad ir amerikonai: "It is not necessary to wash raw chicken. Any bacteria >> which might be present are destroyed by cooking." >> http://www.fsis.usda.gov/fact_sheets/Chicken_Food_Safety_Focus/index.asp >> >> "Linas Petkevičius" <linas@NONOOglservices.lt> wrote in message >> news:i2oul6$r06$1@trimpas.omnitel.net... >>> Britu mokslininkai.... >>> >>> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message >>> news:i2oua4$qif$1@trimpas.omnitel.net... >>>> „Viščiuko ar vištos plovimas prieš juos kepant ar verdant - tipinė namų >>>> šeimininkių klaida“, - pareiškė britų vyriausybinės Produktų standartų >>>> agentūros atstovas. >>>> >>>> „Bet kokiu atveju, vanduo nesunaikins ligas sukeliančių mikrobų - tai >>>> padarys aukšta temperatūra. Tačiau plaunant paukštieną kyla pavojus, kad >>>> šie patogeniniai mikrobai gali patekti ant kitų maisto produktų“, - >>>> pažymėjo jis. >>>> >>>> Kaip rodo agentūros paskelbti duomenys, kasmet vien Didžiojoje >>>> Britanijoje >>>> 300 tūkst. žmonių apsinuodija maistu dėl to, kad prieš dėdami vištą į >>>> keptuvę ar puodą ją kruopščiai nuplovė virtuvės kriauklėje. >>>>