Man paprasciausias ir turbut geriausias budas butu dziovinimas. Antras butu saldymas t.y. supjaustyciau smulkiai, sukimsciau i plastikines dezutes arba plonu sluoksniu, kad po to galima butu nulauzyti reikiama kieki, i maiselius. Dar galima mazose talpose uzpilti vandeniu ir padaryti bazilikinius ledo "kubelius". Budas su druska nezinau ar tinka bazilikams, bet taip konservuoja krapus, tai gal ir tiktu. Man tokie krapai nepatiko, nes po to nezinojau, kur tokius sunaudoti - pernelyg suru. Manau su bazilikais butu tas pats. Budas su alyva (auksciau buvo nuoroda i a la pesto tik be riesutu ir parmezano) yra neblogas (bazilikus susmulkinti, uzpilti alyva), bet trumpalaikis - 1-2 men. saldytuve, po to pradeda gesti. Pilti karsta alyva, manau nera geras variantas - bazilikai gali prarasti skoni ir tapti kose. "Junda" <junda@dtiltas.lt> wrote in message news:i40q45$a90$1@trimpas.omnitel.net... | Sveiki, kaip paruo¹ti violetinius bazilikus ¾iemai? Sako, reik smulkiai | supjaustyt su dideliu kiekiu rupios druskos ir sukim¹t i stiklainiukus, | laikosi vis± ¾iem± ¹aldytuve. Gal yra ir kitu budu?