Tas Hediard padaziukas pas man saldytuve net pradytas prastovedavo ilgai ir nieko jam neatsitikdavo. Skonis tikrai superinis, ant mozarelos su pomidorais budavo super. Tai va klausimas kaip jie padaro kad jis negestu, nes aliejaus ten nera daug, pakankamai tirsta mase. Gal ta alieju bent jau pasildyti iki kokiu 100 laipsniu ir tada uzpilti bazilikus arba sumaisyti ir pasildyti? "Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in message news:i41d4f$1s3$1@trimpas.omnitel.net... > Man paprasciausias ir turbut geriausias budas butu dziovinimas. > Antras butu saldymas t.y. supjaustyciau smulkiai, sukimsciau i plastikines > dezutes arba plonu sluoksniu, kad po to galima butu nulauzyti reikiama > kieki, i maiselius. Dar galima mazose talpose uzpilti vandeniu ir padaryti > bazilikinius ledo "kubelius". > Budas su druska nezinau ar tinka bazilikams, bet taip konservuoja krapus, > tai gal ir tiktu. Man tokie krapai nepatiko, nes po to nezinojau, kur > tokius > sunaudoti - pernelyg suru. Manau su bazilikais butu tas pats. > Budas su alyva (auksciau buvo nuoroda i a la pesto tik be riesutu ir > parmezano) yra neblogas (bazilikus susmulkinti, uzpilti alyva), bet > trumpalaikis - 1-2 men. saldytuve, po to pradeda gesti. Pilti karsta > alyva, > manau nera geras variantas - bazilikai gali prarasti skoni ir tapti kose. > > > "Junda" <junda@dtiltas.lt> wrote in message > news:i40q45$a90$1@trimpas.omnitel.net... > | Sveiki, kaip paruo¹ti violetinius bazilikus ¾iemai? Sako, reik smulkiai > | supjaustyt su dideliu kiekiu rupios druskos ir sukim¹t i stiklainiukus, > | laikosi vis± ¾iem± ¹aldytuve. Gal yra ir kitu budu? > >