As (tiksliau zmona) saldau cielus lapelius juos labai lengvai nesugrudant sudeti i dezutes. Paskui susalusius pasiemi kiek reikia nuo virsaus ir tiesiog tarp pirstu sutrini i patiekala, "Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in message news:i41d4f$1s3$1@trimpas.omnitel.net... > Man paprasciausias ir turbut geriausias budas butu dziovinimas. > Antras butu saldymas t.y. supjaustyciau smulkiai, sukimsciau i plastikines > dezutes arba plonu sluoksniu, kad po to galima butu nulauzyti reikiama > kieki, i maiselius. Dar galima mazose talpose uzpilti vandeniu ir padaryti > bazilikinius ledo "kubelius". > Budas su druska nezinau ar tinka bazilikams, bet taip konservuoja krapus, > tai gal ir tiktu. Man tokie krapai nepatiko, nes po to nezinojau, kur > tokius > sunaudoti - pernelyg suru. Manau su bazilikais butu tas pats. > Budas su alyva (auksciau buvo nuoroda i a la pesto tik be riesutu ir > parmezano) yra neblogas (bazilikus susmulkinti, uzpilti alyva), bet > trumpalaikis - 1-2 men. saldytuve, po to pradeda gesti. Pilti karsta > alyva, > manau nera geras variantas - bazilikai gali prarasti skoni ir tapti kose. > > > "Junda" <junda@dtiltas.lt> wrote in message > news:i40q45$a90$1@trimpas.omnitel.net... > | Sveiki, kaip paruo¹ti violetinius bazilikus ¾iemai? Sako, reik smulkiai > | supjaustyt su dideliu kiekiu rupios druskos ir sukim¹t i stiklainiukus, > | laikosi vis± ¾iem± ¹aldytuve. Gal yra ir kitu budu? > > >