Tema: Re: bazilikai ¾iemai
Autorius: Saulius74901
Data: 2010-08-13 10:17:29
As (tiksliau zmona) saldau cielus lapelius juos labai lengvai nesugrudant 
sudeti i dezutes. Paskui susalusius pasiemi kiek reikia nuo virsaus ir 
tiesiog tarp pirstu sutrini i patiekala,
"Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in message 
news:i41d4f$1s3$1@trimpas.omnitel.net...
> Man paprasciausias ir turbut geriausias budas butu dziovinimas.
> Antras butu saldymas t.y. supjaustyciau smulkiai, sukimsciau i plastikines
> dezutes arba plonu sluoksniu, kad po to galima butu nulauzyti reikiama
> kieki, i maiselius. Dar galima mazose talpose uzpilti vandeniu ir padaryti
> bazilikinius ledo "kubelius".
> Budas su druska nezinau ar tinka bazilikams, bet taip konservuoja krapus,
> tai gal ir tiktu. Man tokie krapai nepatiko, nes po to nezinojau, kur 
> tokius
> sunaudoti - pernelyg suru. Manau su bazilikais butu tas pats.
> Budas su alyva (auksciau buvo nuoroda i a la pesto tik be riesutu ir
> parmezano) yra neblogas (bazilikus susmulkinti, uzpilti alyva), bet
> trumpalaikis - 1-2 men. saldytuve, po to pradeda gesti. Pilti karsta 
> alyva,
> manau nera geras variantas - bazilikai gali prarasti skoni ir tapti kose.
>
>
> "Junda" <junda@dtiltas.lt> wrote in message
> news:i40q45$a90$1@trimpas.omnitel.net...
> | Sveiki, kaip paruo¹ti violetinius bazilikus ¾iemai? Sako, reik smulkiai
> | supjaustyt su dideliu kiekiu rupios druskos ir sukim¹t i stiklainiukus,
> | laikosi vis± ¾iem± ¹aldytuve. Gal yra ir kitu budu?
>
>
>