Tema: Re: Lietuviškas fermentinis sūris
Autorius: ALORA
Data: 2010-10-15 17:27:07
"vokiška produkcija" :))))
nu neyra vokiškos produkcijos, ji jau seniai lenkijoj, čekijoj ir rumunijoj. 
Tad vokiška produkcija Lietuvoj greičiausia iš Lenkijos, jei ne iš pačios 
Lietuvos. Tik dal kokių skonių stipriklių pridėta. Vokiečiai nenurodinėja 
medžiagų, kurios ir kurių kiekiai leidžiami įstatymuose.

"BigM" <mindaugask_NOSPAM@centras.lt> wrote in message 
news:i99iov$f5$1@trimpas.omnitel.net...
> kažkada parduotuvėje iš principo pastudijavau kumpelius. Vokiškus lyginau 
> su lietuviškais. Nu ir ką, pagal kainą vokiški buvo truputį pigesni, 
> sudėtis netgi šiek tiek geresnė už lietuviškus (aišku, buvo visokių 
> stabilizatorių ir pan.). Nu ir nupirkau fokišką ;)
>
> čia kažkas rašė apie lenkiškus sūrius, kad iš principo jų nepirktų. O aš 
> kaip tik pirkau lenkišką, dabar nepamenu pavadinimu. Toli Madrigal ar pan. 
> vadinosi, tai tikrai skanesnis nei lietuviški. Taip kad lenkai su savo 
> produkcija, sakyčiau, vidutine kokybe "deda į klyną" lietuviškiems 
> gamintojams... LT nišiniai gamintojai dar sugeba kokybę rodyt, bet turi 
> gerokai paieškot.