prisapaliojai čia pievų kažkokių. koks dar menas maistas? prieskoniai iš viso iš Rytų atkeliavo - taip, tuomet Genuja ir pan didžiausi uostai buvo, bet ir tiek. "ALORA" <manes@nete.daug> wrote in message news:i9cvi4$d1p$1@trimpas.omnitel.net... > nieks ir nesako, kad jie buvo "gurmanai" :) Bet jie buvo priversti suvartoti > viską iki paskutinio, taip atsirado pica, paella, fondu, rissoto ir begalė > kitų visame pasaulyje žinomų patiekalų. > Bet iš esmės tame regione maisto buvo pakankamai ir jis gaminosi savaime, > palyginti su šiaure. Todėl buvo daugiau galimybių su juo išsidirbinėti, > derinti, naudoti pagardus, kurių irgi buvo debesis. Dabar tai vadinama > "gurmanais". Bet pas mus (sakykim, šiauresniuose kraštuose) tas > gurmaniškumas kažkoks dirbtinis, persuktas, bandomas sukišti į kažkokias > taisykles ar rėmus iki beprotybės (bio-eko-E-autentiškumo-raganų medžioklė). > O mediteranijoje tai vyksta tarsi savaime ir tai ne taisyklės, o menas. Su > pasimėgavimu. > Nežinau, ar aiškiai aš čia viską apsapaliojau, bet, manau, kiekvienas ten > buvęs (gal ne turistų nuočiulpose) kažką panašaus pajunta. Negana vien tik > receptą žinoti, kad pavyktų tai pagaminti. Tada prasideda visokie "pas mus > tokių produktų nėra". Yra tų produktų. Esmė ta, kad natūralūs produktai yra > skirtingo skonio, tai ne makdonaldo kaulų vyniotiniai. Kad būtų skanu, > reikia kurti, o ne matuoti > > "Edvinas" <edvinas@namie.lt> wrote in message > news:i9cfj7$nnf$2@trimpas.omnitel.net... >> 2010-10-16 17:10, ALORA rašė: >>> pas saujelę turtuolių, apie kuriuos laikraščiai rašė :) Bet tradiciją >>> kuria ne jie >> >> Netikiu, kad varguomenė ten buvo gurmanai. Valgė bile ką, kad badu >> nemirtų. >> >> -- >> Edvinas >