Tema: Re: Lietuviškas fermentinis sūris
Autorius: shimtas kinieciu
Data: 2010-10-15 23:37:19
nenutaitaipnu, lidlas taigi afigenai! ;)
"ALORA" <manes@nete.daug> wrote in message
news:i9acgo$q2o$1@trimpas.omnitel.net...
> 88 limonams chiebrytės pašerti maisto pramonės nėra ir nebuvo. Dar "tikros
> Europos" laikais vakarų vokiečius šėrė olandai :) Dabar praktiškai tik
> išfasuojama Vokietijoje, nes kilmės šalies nurodyti, kaip ES reikalauja,
> jie dažniausiai nesiteikia. Yra kažkiek regioninės reikšmės ūkinykų. Jų
> produkcija geresnė, bet irgi galima vdupel užsirauti, nes jiems irgi
> reikia iškišti savo truputį pagyvenusius maisto produktus. Todėl jei esi
> ne iš gretimo kaimo ir ūkinykas tavęs nepažįsta, geriau pas jį nieko
> nepirkti :) Tokios milžiniškoj šaly vienas klientas visai nieko nereiškia,
> svarbu prakišti tam kartui.
>
> Antra vertus, yra toks dalykas kaip geras vardas. Vokietija su geru vardu
> labai susijusi ruskiams ir lietuviams. Esu tikra, kad supakavus tą patį
> daiktą su vokiškom etiketėm, tautiečiams jis stebuklingu būdu pataps labai
> skanus ir geras :) Ir jie staiga pasiryžę už jį mokėti brangiau. Kaip
> pavyzdys visokie outletai skuduriniai - kiek lietuvių važiuoja specialiai
> ten pirkti skudurų, kai tuo tarpu didžioji jų dalis siuvama
> postsovietijoje, tame tarpe ir Lietuvoje :)
>
> "Edvinas" <edvinas@darbe.lt> wrote in message
> news:i99oun$7ko$1@trimpas.omnitel.net...
>> 2010-10-15 17:27, ALORA rašė:
>>> "vokiška produkcija" :))))
>>> nu neyra vokiškos produkcijos, ji jau seniai lenkijoj, čekijoj ir
>>> rumunijoj. Tad vokiška produkcija Lietuvoj greičiausia iš Lenkijos, jei
>>> ne iš pačios Lietuvos. Tik dal kokių skonių stipriklių pridėta.
>>> Vokiečiai nenurodinėja medžiagų, kurios ir kurių kiekiai leidžiami
>>> įstatymuose.
>>
>> Nori pasakyti, kad Vokietijoje nebeliko maisto pramonės?
>>
>> --
>> Edvinas
>