> Pienas > Kefyras/rugpienis situ beveik nevartoju, nors rugpieni megstu. Tik rankos nepakyla nusipirkti, nes namie daznai sugenda. Is vartojamu labai rekomenduotinas kazkoks plasmasiniuose kibireliuose (zibartoniu atrodo, bet negarantuoju). Perkamas grizus pas tevus mazoj parduotuvelej salia panevvezio. Skirasi nuo kitu kad galima iskart valgyti su saukstu. > Varske varskes nepirkau jau 5 metai, uztai kaskart kai apsilankau norfoj nusipierku koki 0.5-1kg sureliu. (jie ten nedaug brangesni uz varske,o kartais pigesni, tik zmones kartais del kiekiu pazvairuoja :) > Kiausiniai belekiokius, dazniausiai S arba M. Nes isviruts mazus faina valgyti, o saip as ju nelabai megstu ir vartoju retai. Pyragu irgi nekepam. (vartojimi arba virti su majonezu ir zirneliais, arba "karbonadui"). > Suris varskes nenaudojam isvis, fermentiniai pagrinde tik picai (kepama daznai). Tam eina dazniausiai mocarela, kartais rokiskio ar tilsit, reciau guoda. Jei prie vyno - tada zementalis (ir visi jo porusiai ir i ji pamasus, kaip elementaler, madrigal ir pan). Is pelesiniu - lietuviskas su baltu pelesiu, jei sviezias, analogiskas prezident (butinai 60% riebumo, nes 32% prezident - shudu shudas), taipat dar Combozola. > Aliejus saulegrazu, kazkoks paprastas. > Alyvuogiu aliejus nevartojamas visiskai. Keli vnt dovanu parvezti is kitu saliu stovejo kol apkarto. > Soja nepirkta nei karto :) > Pomidoru tyre (ne ketchupas) Jei tyre -tai tetrapakuose is prizmos, su chili. Jei pomidoru pasta - tai ciumak (skaniausia), dar retkarciais kedainiu konservu fabriko (ji ne tokia skani ir ne tokia koncentruota, bet jos ipakavimas kur kas patogesnis - visa stiklainiuka suvartoji iskart, o ciumak padeta i saldytuva gali pradeti pelyti) Jei pamidoriu padazas - kedainiu naturalaus su darzovem, kedainiu naturalus su baziliku (saip visi kedainiu gaminiai superiniai), kedainiu su darzovem, rokiskio su darzovem, ciumak klasikinis > Alyvuoges dabar nevartojam, anksciau buvo dideliais keikiais vartotos - juodos - is maksimos sveriamos, be kauliuku, zalios - irgi is maksimos XX ar XXX didelies zalios su kauliukais (po 27 ar ta 32lt/kg) - labai rekomenduotinos > Sauleje dziovinti pomidorai > Tunas > Saldytos zuvys > Dribsniai sitie visi nevartojami. Nebent zuvies kas lauktuviu is pajurio parveza. > Duona > Batonas radviliskio, joniskio, birzu, utenos kepyklu. Labai rekomenduotina Verbunu duona, ale nezinau kur vilniuj jos gauti. > Rukytas kumpis jei perkamas - tik is turgaus > Prieskoniai sitoj vietoj nekreipiu demesio i gamintoja, dazniau atkreipiu i galiojimo/pakavimo data. Namie daugiausia prieskoniu rauduonuose masiukuose (lietuviski, bet gamintojo neatsimenu) > Garstycios retai vartojamos, perkamos atsitiktinai.