tik nereik nuo proto nuprotėt, užsieniečiai lietuviškai virtuvei daug atlaidesni, nei lietuviai (pas kuriuos namuose irgi nebūtinai stebuklai būna, ypač pas tuos, kurie labiausiai burba :)) Penint užsieniečius reikia truputį žinoti, ką jis mėgsta, kokia aplinka jam patinka ir pagal tai pasiūlyti. jeigu žmogus nemėgsta bulvinių kukulių, gal nereiktų jo kankinti cepelinais. bet, tarkim, kokiam vokiečiui su cepelinais neprašausi. dar labai gerai sueina koldūnai, barščiai, sriuba duoninėje lėkštėje, įvairių rūšių bulviniai blynai, arba tokia egzotika, kaip grikiai ir patiekalai iš jų. Didžiausia ir lietuviškaiusia egzotika, sakyčiau, yra vėdarai, bet užsieniečiui jų nesiūlyčiau. Apibendrinus, kad 'lietuviškas' maistas patiktų, reikia maždaug atsižvelgti į šalies, kur užsienietis gyvena, ypatumus ir jo asmeninę gero skonio ir malonios aplinkos sąvoką. Ir jie tikrai nepastebės kad cepelinas ne toks, kaip pas kiniečius namuose :) PS. paklausiau užsienietiško brangiausiojo, kokie lietuviški tautiniai patiekalai jam skaniausi. Atsakymas: šašlas, karbonadas, šaltibarščiai, čilipica ir kalnapilio aisas "shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message news:j7glr5$3er$1@trimpas.omnitel.net... > tai klausimas buvo ne kur cepu duoda, o kur jie valgomi ;) > > "Vytas (S)" wrote in message news:j7gl4p$2g9$1@trimpas.omnitel.net...