sparneliai, kumpeliai, karkos - ta pusskyste bulviu buza tik i siuksliu kibira, dajosh normalu plokstaini! "shimtas kinieciu" <tehlulz@gramar.nazi> wrote in message news:j7j405$thn$1@trimpas.omnitel.net... > nutaip. kugelis su sparneleis tai tikrai durnyste. o va su kunpeleis tai > kitas reikalas! ;) > > "bzik" wrote in message news:j7j3pr$t7l$1@trimpas.omnitel.net... > > ania :) jei dar nesupratai, esme ne tame, kad gauti valgyti Lietuvoje, o kad > vadiname nacionaline virtuve tai, ko nei miske, nei laukuose gyvenes > negamino. Perkratem su zmona vaikystes prisiminimus. 3 skirtingi regionai. > Ne vienuose namuose nevire cepelinu, nekepe kugeliu su vistos sparneliais, > nedare bulviniu blynu su mesos idaru. Buvo desimtys kitokiu patiekalu, dalis > kuriu bendri. Bet ne vieno ju maitinimo istaigose neteko sutikt. Todel man > meniu rinktine, kuria bandoma vadint lietuviska virtuve, tera marketingas. > > > "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message > news:j7hd08$8la$1@trimpas.omnitel.net... >> ania??? o kokiam čia danui ar norvegui tai rūpi? ir apskritai, kodėl >> reikia kažką brukti ir mėginti įrodyti? Kiekviena troba valgė >> kitaip, o miškingose vietovėse nacionalinis patiekalas buvo stumbro kumpis >> su midum, ar kažkątai. Užsieniečiui įdomu, ką galima >> gauti valgyti Lietuvoje, o ne iki kurios kartos yra atsekamas patiekalo >> nacionalinis identitetas. Padaro iš maisto taisyklę, o po to >> tikisi, kad kas nors su pasimėgavimu valgys. Kodėl aš turiu kritikuoti >> tai, kas man ir kitiems skanu? kas čia per debiliškos >> sovietinės frazės 'būkime savikritiški"? jei tau to reikia, tai būk, kam >> tai bruki kitiems. bet nesistebėk, kad savo nepasitenkinimą >> spinduliuoji aplinkai ir ta aplinka supranta, kad TU esi vertas kritikos. >> Iš visų tautybių, su kuriomis teko bendrauti, vieninteliai >> lietuviai š.... ant visko, ką turi. Taip tu neatrodai savikritiškas, >> atrodai nepilnavertis ir keli nepasitikėjimą, ypač užsieniečiui >> >> "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message >> news:j7h9uo$3n5$1@trimpas.omnitel.net... >>> N sutiktu uzsienieciu tik is mandagumo paragaudavo, rinkdamiesi >>> neutralesnius patiekalus. >>> Jei vertint pagal produkto paplitima, tai dabar nacionaliniu kategorijoj >>> nr. 1 butu karbonadas (gal ir saslykas :), o saldumynu - >>> sakotis. >>> Kai kalbam apie lietuviska virtuve, reiktu bent kazkokios normalios >>> pozicijos, nes tai, ka siuo metu bruka maitinimo istaigos, su >>> lietuviskumu turi tik simboline sasaja. Namuose tokio maisto kasdien >>> nevalgom, o per sventes prasimanom sio bei to idomesnio. >>> Dalies gaminiu kilme prieskario ir pokario laikai, o ispopuliarinta pries >>> kelis desimtmecius. Bukim objektyvus ir savikritiski. >>> Brukam kazkokia legenda, kad senoves lietuviai plempe saltibarscius, >>> antru patiekalu cepelinus ar vedarus. Deja didzioji dalis ju >>> srebe miltine putra, valge koses, blynus. Pagrindine darzove buvo ne >>> bulve, o rope :) >>> >> >> >