Tema: Re: Rusijos kulinarinis paveldas
Autorius: krislas
Data: 2015-09-24 11:32:25
Patys pasigamina, patys suvalgo - mums tai kas? Norvegai va pašvinkusią 
silkę valgo, kinai šunieną, dar kažkas kregždžių lizdus ir gyvates, 
amerikonų nacionalinė virtuvė išvis kažkas tooookio. Rusai nacionalinį 
hamoną išrado - ir vėliavą jiems. Mums lyg ir nesiūlo. Padjobkių gamyboj 
kinai valdo, o kai kada net vokietukai nespjauna - kaip VW neseniai. 
Nieko asmeniška, tiesiog biznis. Beje, ten, kur išlikę daugiau 
reguliavimo ir mažiau liberalizmo, vien dėl pelno aukojamos kokybės bent 
teoriškai turėtų mažiau būti.
Visas kipišas kilo iš nuorodos, kaip ten pas juos blogai su kokybe. Tai 
ir teigiu, kad ir pas mus epizodai su nekokybišku maistu pasitaiko. 
Švogeris galėtų papasakot, kaip ant silkių pakuočių terminus pratęsinėja.
Rusijoj, dėl mastų, gali pasitaikyti išvis groteskiškų situacijų. Mes 
gal net neįsivaizduojam, ant kiek gili jų glubinka. Užtat kokiam nors 
rusų oligarchui Stikliai restoranu pavadinti juoką sukeltų. Ir 
ispaniškas kumpis iš maximos vidurius paleistų. Viskas reliatyvu, 
svarbiausia - nesirgti svetimom ligom.
Yra dar vienas dalykas- kaip realus pasaulis atitinka tai, ką rašo/rodo 
massmedia. Pvz., Sočio olimpiada, paskaičius, buvo ištisinis feilas, kai 
tuo tarpu ten pabuvojusių nuomonė visai kitokia.

2015.09.24 10:48, Linas Petkevičius rašė:
> Pas mus matai ir raso, kad tai miezine kava, o ne auksciaussis klases
> produktas. Jei rusai rimtai laiko, kad tai, kas pavaizduota nuotraukoje
> hamonas - man tikrai ju gaila.
>
> "krislas"  wrote in message news:mu057u$hi3$1@trimpas.omnitel.net...
>
> O pas mane ant daržinės parašyta....
> Padvobkė ir yra padvobkė, prie ko čia kumpis. Dar galima kofe jačmennyj
> su kava lyginti, arba baklažanų ikrą vs norvegišką iš fermos vs Amūro,
> ir daug ką dar galima...