Tema: Re: Rusijos kulinarinis paveldas
Autorius: Audrys
Data: 2015-09-24 23:09:30
o dazniau gimdavo debilai, kuriuos pavadindavo tomais.

"Tomas"  wrote in message news:mu1l3n$c22$1@trimpas.omnitel.net...

ACHACHACHACHAAAA!!!!!!
Jis miescionis galvoja, kad po pavadinimu "jautiena", butinai gavo jauti, o 
ne karve :) Ir dar tarybiniais laikais :DDD
Jautukus irgi augindavo, jautukai geriau - sunkesni, ir rublis nuo jaucio 
ilgesnis gaudavosi. Bet jautukai gimdavo reciau.

"Audrys" <oginiekienoreikalaskokiadeze@takas.lt> wrote in message 
news:mu1kdr$brf$1@trimpas.omnitel.net...
> "O nemelzht karves negalima, nes susirgs ir atmes kanopeles. SpecEeliste
> tu."
>
> jautukai negimdavo? mesai siaip ne karves augina, bet kur tau muzhikui
> tarybiniam suprast.
>
> "Tomas"  wrote in message news:mu1jud$bme$1@trimpas.omnitel.net...
>
> Pamokys jis cia dabar karviu auginimo subtilybiu, miescionis :)
> Karves ne del pieno diedukas augino, o del pinigu. Shiaip asmenine karve
> privalu budavo parduot i rajonini zagotskota, ten kolukio plana kad 
> ivykdyt
> ar kazkaip tai panashiai. Bet latviai mokejo 3 kart brangiau, nes Latvijoj
> su gosplano vykdymu buvo kazhkokia nuolatine zhopa. Tai atvazhiuoja nakti
> latviu gazonas, pasikrauna karves, atsega grynus, ir visi su shypsena
> skirstosi po namus :) O pienas buvo tik kaip perteklinis produktas.
> Bulviu ir buroku diedukas apie 30 aru augino.
> Pasharus vogt karvei. Tu gal jau nebesvaik, zhole ir shienas yra karviu
> pasharas. O ganyklas kolukis ishskirdavo legaliai kiekvienam.
>
> "Audrys" <oginiekienoreikalaskokiadeze@takas.lt> wrote in message
> news:mu1j33$bea$1@trimpas.omnitel.net...
>> va cia tai protas, augint karves, kad ju pienu sert kiaules :D
>> o duona serei nes duona buvo pigi. ir nei buroku, nei bulviu kiaulems 
>> sert
>> neauginot. arba voget arba pezi.
>> vogt nebuvo ka :D pasarus voge ir savo gyvulius sere. buvo toks posakis -
>> "karves galva koluky, o tesmuo ukyje".
>>
>> "Tomas"  wrote in message news:mu1i0b$b4r$1@trimpas.omnitel.net...
>>
>> Ish kepenu darydavo pashteta - sumala tik kepenis, prieskoniu, i bliuda 
>> ir
>> atshaldo, tikslios recepturos neatsimenu.
>> Kiauliu raciona truputi pamenu - kapoti burokai, shutintos bulves, piena
>> visa supildavo (kad i pieno punkta nereiketu tyst, nes supirktuve uzh 2
>> km,
>> o mokedavo berods 1 kap./ltr), suvartot nelabai buvo imanoma, vasara
>> pamenu
>> kasdien apie 20-30 Ltr primelzdavo. Duonos kiaulems dar nemazhai 
>> sueidavo,
>> nes patiems tokia valgyt kazkaip....
>> O vogdavo sherikai ir melzhejos, kas prie fermu darbavosi. Ir ne pashara,
>> o
>> grietinele bei piena, ka ten daugiau vogt.
>>
>> "Audrys" <oginiekienoreikalaskokiadeze@takas.lt> wrote in message
>> news:mu1h3q$apo$1@trimpas.omnitel.net...
>>> tai pas jus kiaules be lyverio isaugdavo?
>>> o kad tavo seima buvo elementarus vagys tarybiniais metais (kiaules sere
>>> is
>>> kolukio vogtais pasarais) - tai jokiu abejoniu. visi tokie dabar karsti
>>> pidrijotai .
>>>
>>> "Tomas"  wrote in message news:mu1gl9$akl$1@trimpas.omnitel.net...
>>>
>>> Diedukas kiaules ir karves nuo kolukio pasislepes augino, tai neteko. 
>>> Kad
>>> taip nepamelavus - kokie 200 kg rukytos visokios mesos nuolat palepej
>>> kabodavo. O tarybine produkcija shuniui pirkdavom, lyveri labai mego :)
>>>
>>> "Audrys" <oginiekienoreikalaskokiadeze@takas.lt> wrote in message
>>> news:mu1ekp$9vr$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>o edei tai cepsedamas.
>>>>
>>>> "Tomas"  wrote in message news:mu1b48$8n2$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>
>>>> O shtai ir tavo nostalgija, ant ko kiaushiniene megdavai kept. Kur
>>>> gostas
>>>> viska ten garantavo, na kokibe taip sakant:
>>>> http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/tada-ir-dabar-tikroje-tarybineje-desroje-slypejo-sleikstuli-keliantys-ingredientai.d?id=69091504
>>>>
>>>> "Gintas" <nesvarbu@gmail.com> wrote in message
>>>> news:mtun1h$4r3$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> Linas idejo nuoroda i tai, kaip atrodo ruskiu produkcija. As idejau
>>>>> nuotrauka, kaip atrodo lietuviu produkcija. Gali jas palyginti ir
>>>>> apsispresti kuriu cia labai reiktu gailet.
>>>>
>>>
>>
>