dekui. "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message news:hk97s6$nv2$1@trimpas.omnitel.net... > neismetam nieko. Gaunam su visom zarnom (isplautos), subproduktais. Imant buna tik isskrosta ir perpjauta per puse. > > Kanopos ir galva - saltienai. > Kumpiai - kepimui. > Blauzda/karka - vyniotiniui > Stuburo dalis su nugarine ir siek tiek odos - karbonadui su kauliuku arba kepimui gabale. Sonkauliai su visa sonine sikart irgi gabalais kepimui orkaiteje suejo. > Visa normali mesa issipjausto dideliais gabalais - kepam ar po to supjauscius guliasui. > Visa prastesne mesa, negausus lasiniai - sumalama i farsa. Farsas buna liesokas, nes tokio svorio dar mazai riebalo turi. > Subproduktai isvirus sumalami ir sumaisius su farsu i desreles virimui. > Taukine ir dar kazkurie riebalai sumalami ir issiverdam spirguciu. > Zarnos - vedarams. Skrandis ten pat. > Smegenys - pakepinamos su svoguniuku. > Kraujas, jei imu - kraujiniams vedarams arba bandai (is esmes tas pats idaras, tik iskeptas ne zarnoje, o talpoje) > Negausius kaulus apgrauzia suo. Odos, sausgysles, pleves keliauja nelabai pavalgantiems kaimynu suniui ir katei :) > > Pas mus 210 l saldymo deze, tad i ja sutelpa ir vasaros gerybes, ir visa kiaule. Dar po saldytuvu ~80 l kamera. > Imi astru peili ir tiek to darbo. Aisku, jei rimtesnio svorio, tai is nugarines galima kumpius rukyt, lasinius sudyt/rukyt, desru prisidaryt. Musu atveju nieko tokio neiseina, o ir nebandom, nes problemos tiek su paruosimu (reik vesios vietos sudymui, desru brandinimui), tiek su isrukytos produkcijos laikymu. > > "Gintas" <netikras@adresas.lt> wrote in message news:hk951l$j77$1@trimpas.omnitel.net... >> mane, ziopla, prigasdino, kad is kiaules nori nenori-reik daug saltienos gamint. Tipo nesilaiko ilgai, o ir valgyt pabos. Atseit bent jau visa galva reik i saldikli grust. Galetum pasidalint patirtimi-ka is kiaules prigaminat.Ar daug likuciu ismetat? Zinociau kurlink kalba kreipt, atejus mesos tvarkytojai :) >> >