istyzta miltingos. Musu seimai tai didelis privalumas, o tu valgykliniu, kur isvirus vandeningos ir kietos, negaliu pakest :) Pajuodavimas kiek pamenu kaimo laikus, reiskia pertresta bulve "Gintas" <netikras@adresas.lt> wrote in message news:hka2qt$rgi$1@trimpas.omnitel.net... > uztat ir kyla itarimas, kad labiau "komercilizuotos" veisles (atsparumas, derlingumas, forma, spalva)-kazka papildomai igaudamos, kazka ir praranda. Skoni, istizima ar pajuodavima puode......Nebuna vien pliusai-ka ten beisrastu, manyciau....... > > > "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message news:hk9aqq$sve$1@trimpas.omnitel.net... >> sakyciau labiausiai priklauso nuo bulviu veisles. O jos kuriamos ne del cepelinu ar blynu, o kad uzaugintu atsparu kenkejams, gausu derliu su norimu rezultatu (ankstyvumu, krakmolingumu, miltingumu, forma, spalva) >> >> "kurmis" <rupusm@gmail.com> wrote in message news:hk9act$s9d$1@trimpas.omnitel.net... >>> Na kas liecia skanesni maista tai nebutinai nemodifikuotas bus skanesnis. >>> Tarkim kad ir tos pacios bulves ir cepelinai. Daugiausiai nuo bulviu amziaus >>> priklauso kaip tie cepelinai gausis. Pvz is jaunu bulviu, tu pirmuju >>> siumetiniu svieziu, nesigauna cepai normalus nes tokios bulves "nesulimpa" >>> ir verdant istyzta. Ten kazka pasakojo viena maistininke jog taip buna del >>> krakmolo, kurio tokiose bulvese buna, jei teisingai pamenu, maziau nei >>> velesnese. >>