turiu keleta vegetarisku patiekalu knygu virtuveje. Paprasta diena nedaznai gaminu, nes visiskai nera laiko, t.y. jei greiti pusryciai - tai pienas arba jogurtas uzpiltas ant kokiu nors sausu pusryciu, ale javainiu, cornflake'su ir pan. arba virtas, keptas kaiusinis/omletas (kiausiniene vienas pazystamas gyresi mokas iskepti gal 15 budu :) na as ju visu nezinau) arba jei turiu truputi laiko ryte tai issiverdu kose (grikiu paprstai, su sviestu ir pienu, arba aviziniu dribsniu, arba manu, arba soru....), ai dar varskes sureliai ryte labai megstu. Pietus, deja, visada valgau kavinese. Siaip, manau, kiekvienam reikia atrasti savo kavine, kur normaliai gamintu, "nesustotu" skrandis, ir kaina normali butu. Su laiku nemesisku patiekalu pasirinkimas lietuvos kavinese dideja. Dabar - tai ne pries 5-7 metus :) Zuvies patiekalai su ryziais ir ne tik, lietiniai su varske, su suriu, darzoviu uzkepai, darzoviu plovai, visokie mieliniai blynai. Sitie patiekalai nors ir ne indiski, bet vegetariski, be mesos. Tenka valgyti kas yra. Darbe per diena visokiu zaliu arbatu pageriu, riesutu pagriauziu (labai sveika, baltymai dxr.), koki obuoli kita iki piet, po pietu banana ar siaip kazka. Vakare, jei mieste, stengiuosi kokiu salotu suvalgyti (pries miega neprisivalgyti). Jei namie - kazka lengvo pasidaryt, priklausomai nuo laiko, ar is vegetariskos knygos, arba tiesiog kazka. Pvz makaronu su tunu arba su saldziu kokosu-sokoladiniu padazu (pats sugalvojau si recepta, truputi isikirtes i indusu virtuves niuansus) Savaitgaliai - tai mano megstamiausias metas, kai galiu tikrai kazka pasigaminti namie is tikru indisku vegetarisku patiekalu, pasikviesti draugu ir juos vaisinti. Nezinau net ka konkreciai pavardinti - ju yra galybe. Cia tiesiog reiketu ragauti :) Lengvi uzkandziai, puriai - ale duoneles, catniai - padazai, blynai, troskintos darzoves, gaivieji gerimai, jogurtai, jogurtu gerimai, sriubos. Kiekviename patiekale suderinta didziule skoniu ivairove, kuri pasiekiama prieskoniu deka. Tikrai kas pakainuoja - tai prieskoniai. Bet karta nusipirkes, naudoju juos ilgai. Didele dalis indisku prieskoniu (tokie kaip karis, garstyciu seklos, kardamono ankstys, kurkuma, anyziaus seklos, asafetida), taciau taip pat ir visi iprasti - kmynai, petrazoles, krapai, pipirai. Sakyk, jei kazkas konkreciai domina Dex Bacilas wrote: > papasakok ka tu valgai, nes rasai, kad pigu, paprasta pasidaryti ir t.t. > Idomu visos dienos patiekalai. > Man nervas ima, kai nuejus i parduotuves as nieko nenoriu ir nerandu ka > valgyti :-/ > > "Dex" <virginilijus@one.lt> wrote in message > news:h31ggv$tkl$3@trimpas.omnitel.net... >> kol kas gyvenu gerokia pigiau, nei tada, kai pirkdavau mesa. >> O kaip bus - niekas nezino. >