mda. pienas, keushinei.. koks tu fkin vegetaras?!?! na ben tiek gerai kad bent jau posporo ish zuvies gauni, bet zuvis irgi gyvunas jeiguka ;) "Dex" <virginilijus@one.lt> wrote in message news:h31pn1$cj6$1@trimpas.omnitel.net... > turiu keleta vegetarisku patiekalu knygu virtuveje. Paprasta diena > nedaznai gaminu, nes visiskai nera laiko, t.y. jei greiti pusryciai - tai > pienas arba jogurtas uzpiltas ant kokiu nors sausu pusryciu, ale javainiu, > cornflake'su ir pan. arba virtas, keptas kaiusinis/omletas (kiausiniene > vienas pazystamas gyresi mokas iskepti gal 15 budu :) na as ju visu > nezinau) arba jei turiu truputi laiko ryte tai issiverdu kose (grikiu > paprstai, su sviestu ir pienu, arba aviziniu dribsniu, arba manu, arba > soru....), ai dar varskes sureliai ryte labai megstu. > > Pietus, deja, visada valgau kavinese. Siaip, manau, kiekvienam reikia > atrasti savo kavine, kur normaliai gamintu, "nesustotu" skrandis, ir kaina > normali butu. Su laiku nemesisku patiekalu pasirinkimas lietuvos kavinese > dideja. Dabar - tai ne pries 5-7 metus :) > Zuvies patiekalai su ryziais ir ne tik, lietiniai su varske, su suriu, > darzoviu uzkepai, darzoviu plovai, visokie mieliniai blynai. Sitie > patiekalai nors ir ne indiski, bet vegetariski, be mesos. Tenka valgyti > kas yra. > > Darbe per diena visokiu zaliu arbatu pageriu, riesutu pagriauziu (labai > sveika, baltymai dxr.), koki obuoli kita iki piet, po pietu banana ar > siaip kazka. > > Vakare, jei mieste, stengiuosi kokiu salotu suvalgyti (pries miega > neprisivalgyti). Jei namie - kazka lengvo pasidaryt, priklausomai nuo > laiko, ar is vegetariskos knygos, arba tiesiog kazka. Pvz makaronu su tunu > arba su saldziu kokosu-sokoladiniu padazu (pats sugalvojau si recepta, > truputi isikirtes i indusu virtuves niuansus) > > Savaitgaliai - tai mano megstamiausias metas, kai galiu tikrai kazka > pasigaminti namie is tikru indisku vegetarisku patiekalu, pasikviesti > draugu ir juos vaisinti. > Nezinau net ka konkreciai pavardinti - ju yra galybe. Cia tiesiog reiketu > ragauti :) > > Lengvi uzkandziai, puriai - ale duoneles, catniai - padazai, blynai, > troskintos darzoves, gaivieji gerimai, jogurtai, jogurtu gerimai, sriubos. > Kiekviename patiekale suderinta didziule skoniu ivairove, kuri pasiekiama > prieskoniu deka. > > Tikrai kas pakainuoja - tai prieskoniai. Bet karta nusipirkes, naudoju > juos ilgai. Didele dalis indisku prieskoniu (tokie kaip karis, garstyciu > seklos, kardamono ankstys, kurkuma, anyziaus seklos, asafetida), taciau > taip pat ir visi iprasti - kmynai, petrazoles, krapai, pipirai. > > Sakyk, jei kazkas konkreciai domina > > Dex > > Bacilas wrote: >> papasakok ka tu valgai, nes rasai, kad pigu, paprasta pasidaryti ir t.t. >> Idomu visos dienos patiekalai. >> Man nervas ima, kai nuejus i parduotuves as nieko nenoriu ir nerandu ka >> valgyti :-/ >> >> "Dex" <virginilijus@one.lt> wrote in message >> news:h31ggv$tkl$3@trimpas.omnitel.net... >>> kol kas gyvenu gerokia pigiau, nei tada, kai pirkdavau mesa. >>> O kaip bus - niekas nezino. >>