nu tai o ar as gyriausi kazkur, kad esu vegetaras? As tik mesos nevalgau. :) Taip sakant, pradedantis (pusiau vegetaras). Zinoma, kad zuvis man kol kas atstoja mesa. Kai issispresiu klausima su gelezim, tada zygiuosim toliau :))) Dex shimtas kinieciu wrote: > mda. pienas, keushinei.. koks tu fkin vegetaras?!?! > na ben tiek gerai kad bent jau posporo ish zuvies gauni, bet zuvis irgi > gyvunas jeiguka ;) > > > "Dex" <virginilijus@one.lt> wrote in message > news:h31pn1$cj6$1@trimpas.omnitel.net... >> turiu keleta vegetarisku patiekalu knygu virtuveje. Paprasta diena >> nedaznai gaminu, nes visiskai nera laiko, t.y. jei greiti pusryciai - >> tai pienas arba jogurtas uzpiltas ant kokiu nors sausu pusryciu, ale >> javainiu, cornflake'su ir pan. arba virtas, keptas kaiusinis/omletas >> (kiausiniene vienas pazystamas gyresi mokas iskepti gal 15 budu :) na >> as ju visu nezinau) arba jei turiu truputi laiko ryte tai issiverdu >> kose (grikiu paprstai, su sviestu ir pienu, arba aviziniu dribsniu, >> arba manu, arba soru....), ai dar varskes sureliai ryte labai megstu. >> >> Pietus, deja, visada valgau kavinese. Siaip, manau, kiekvienam reikia >> atrasti savo kavine, kur normaliai gamintu, "nesustotu" skrandis, ir >> kaina normali butu. Su laiku nemesisku patiekalu pasirinkimas lietuvos >> kavinese dideja. Dabar - tai ne pries 5-7 metus :) >> Zuvies patiekalai su ryziais ir ne tik, lietiniai su varske, su suriu, >> darzoviu uzkepai, darzoviu plovai, visokie mieliniai blynai. Sitie >> patiekalai nors ir ne indiski, bet vegetariski, be mesos. Tenka >> valgyti kas yra. >> >> Darbe per diena visokiu zaliu arbatu pageriu, riesutu pagriauziu >> (labai sveika, baltymai dxr.), koki obuoli kita iki piet, po pietu >> banana ar siaip kazka. >> >> Vakare, jei mieste, stengiuosi kokiu salotu suvalgyti (pries miega >> neprisivalgyti). Jei namie - kazka lengvo pasidaryt, priklausomai nuo >> laiko, ar is vegetariskos knygos, arba tiesiog kazka. Pvz makaronu su >> tunu arba su saldziu kokosu-sokoladiniu padazu (pats sugalvojau si >> recepta, truputi isikirtes i indusu virtuves niuansus) >> >> Savaitgaliai - tai mano megstamiausias metas, kai galiu tikrai kazka >> pasigaminti namie is tikru indisku vegetarisku patiekalu, pasikviesti >> draugu ir juos vaisinti. >> Nezinau net ka konkreciai pavardinti - ju yra galybe. Cia tiesiog >> reiketu ragauti :) >> >> Lengvi uzkandziai, puriai - ale duoneles, catniai - padazai, blynai, >> troskintos darzoves, gaivieji gerimai, jogurtai, jogurtu gerimai, >> sriubos. Kiekviename patiekale suderinta didziule skoniu ivairove, >> kuri pasiekiama prieskoniu deka. >> >> Tikrai kas pakainuoja - tai prieskoniai. Bet karta nusipirkes, naudoju >> juos ilgai. Didele dalis indisku prieskoniu (tokie kaip karis, >> garstyciu seklos, kardamono ankstys, kurkuma, anyziaus seklos, >> asafetida), taciau taip pat ir visi iprasti - kmynai, petrazoles, >> krapai, pipirai. >> >> Sakyk, jei kazkas konkreciai domina >> >> Dex >> >> Bacilas wrote: >>> papasakok ka tu valgai, nes rasai, kad pigu, paprasta pasidaryti ir >>> t.t. Idomu visos dienos patiekalai. >>> Man nervas ima, kai nuejus i parduotuves as nieko nenoriu ir nerandu >>> ka valgyti :-/ >>> >>> "Dex" <virginilijus@one.lt> wrote in message >>> news:h31ggv$tkl$3@trimpas.omnitel.net... >>>> kol kas gyvenu gerokia pigiau, nei tada, kai pirkdavau mesa. >>>> O kaip bus - niekas nezino. >>>