Tema: Re: gelezies papildymo naturalus metodai
Autorius: Dex
Data: 2009-07-08 13:08:30
nu tai o ar as gyriausi kazkur, kad esu vegetaras? As tik mesos 
nevalgau. :) Taip sakant, pradedantis (pusiau vegetaras). Zinoma, kad 
zuvis man kol kas atstoja mesa. Kai issispresiu klausima su gelezim, 
tada zygiuosim toliau :)))

Dex

shimtas kinieciu wrote:
> mda. pienas, keushinei.. koks tu fkin vegetaras?!?!
> na ben tiek gerai kad bent jau posporo ish zuvies gauni, bet zuvis irgi 
> gyvunas jeiguka ;)
> 
> 
> "Dex" <virginilijus@one.lt> wrote in message 
> news:h31pn1$cj6$1@trimpas.omnitel.net...
>> turiu keleta vegetarisku patiekalu knygu virtuveje. Paprasta diena 
>> nedaznai gaminu, nes visiskai nera laiko, t.y. jei greiti pusryciai - 
>> tai pienas arba jogurtas uzpiltas ant kokiu nors sausu pusryciu, ale 
>> javainiu, cornflake'su ir pan. arba virtas, keptas kaiusinis/omletas 
>> (kiausiniene vienas pazystamas gyresi mokas iskepti gal 15 budu :) na 
>> as ju visu nezinau) arba jei turiu truputi laiko ryte tai issiverdu 
>> kose (grikiu paprstai, su sviestu ir pienu, arba aviziniu dribsniu, 
>> arba manu, arba soru....), ai dar varskes sureliai ryte labai megstu.
>>
>> Pietus, deja, visada valgau kavinese. Siaip, manau, kiekvienam reikia 
>> atrasti savo kavine, kur normaliai gamintu, "nesustotu" skrandis, ir 
>> kaina normali butu. Su laiku nemesisku patiekalu pasirinkimas lietuvos 
>> kavinese dideja. Dabar - tai ne pries 5-7 metus  :)
>> Zuvies patiekalai su ryziais ir ne tik, lietiniai su varske, su suriu, 
>> darzoviu uzkepai, darzoviu plovai, visokie mieliniai blynai. Sitie 
>> patiekalai nors ir ne indiski, bet vegetariski, be mesos. Tenka 
>> valgyti kas yra.
>>
>> Darbe per diena visokiu zaliu arbatu pageriu, riesutu pagriauziu 
>> (labai sveika, baltymai dxr.), koki obuoli kita iki piet, po pietu 
>> banana ar siaip kazka.
>>
>> Vakare, jei mieste, stengiuosi kokiu salotu suvalgyti (pries miega 
>> neprisivalgyti). Jei namie - kazka lengvo pasidaryt, priklausomai nuo 
>> laiko, ar is vegetariskos knygos, arba tiesiog kazka. Pvz makaronu su 
>> tunu arba su saldziu kokosu-sokoladiniu padazu (pats sugalvojau si 
>> recepta, truputi isikirtes i indusu virtuves niuansus)
>>
>> Savaitgaliai - tai mano megstamiausias metas, kai galiu tikrai kazka 
>> pasigaminti namie is tikru indisku vegetarisku patiekalu, pasikviesti 
>> draugu ir juos vaisinti.
>> Nezinau net ka konkreciai pavardinti - ju yra galybe. Cia tiesiog 
>> reiketu ragauti :)
>>
>> Lengvi uzkandziai, puriai - ale duoneles, catniai - padazai, blynai, 
>> troskintos darzoves, gaivieji gerimai, jogurtai, jogurtu gerimai, 
>> sriubos. Kiekviename patiekale suderinta didziule skoniu ivairove, 
>> kuri pasiekiama prieskoniu deka.
>>
>> Tikrai kas pakainuoja - tai prieskoniai. Bet karta nusipirkes, naudoju 
>> juos ilgai. Didele dalis indisku prieskoniu (tokie kaip karis, 
>> garstyciu seklos, kardamono ankstys, kurkuma, anyziaus seklos, 
>> asafetida), taciau taip pat ir visi iprasti - kmynai, petrazoles, 
>> krapai, pipirai.
>>
>> Sakyk, jei kazkas konkreciai domina
>>
>> Dex
>>
>> Bacilas wrote:
>>> papasakok ka tu valgai, nes rasai, kad pigu, paprasta pasidaryti ir 
>>> t.t. Idomu visos dienos patiekalai.
>>> Man nervas ima, kai nuejus i parduotuves as nieko nenoriu ir nerandu 
>>> ka valgyti :-/
>>>
>>> "Dex" <virginilijus@one.lt> wrote in message 
>>> news:h31ggv$tkl$3@trimpas.omnitel.net...
>>>> kol kas gyvenu gerokia pigiau, nei tada, kai pirkdavau mesa.
>>>> O kaip bus - niekas nezino.
>>>