On 2014-11-20 21:01, monaxas wrote: > Paaiškinkite plačiau, koks ten konstrukcinis mazgas, kur kaitina 3x-4x daugiau nei reikia kavai paruošt. Aš net link'ą įdėjau, kur aprašyta kokie yra boilerių tipai ir kaip jie veikia, nesuprantu, ką dar reikia aiškinti? Pasiimk bet kokio automatinio espresso kavos aparato techninį aprašymą ir pažiūrėk kokia yra jo boilerio talpa ir ją padalink iš espresso puodelio talpos (25ml) ir gausi skaičių, kiek kartų kaitinama daugiau vandens, nei gaminama kavos "vienu mygtuko paspaudimu". Pvz. mano atveju tas skaičius yra 14, t.y. kaitinama 14x daugiau vandens, nei paskui subėga į puodelį. Aišku, mano turimas aparatas ne iš pigiųjų ir net ne pilnai automatinis. Pigiuose automatuose tas skaičius bus žymiai mažesnis.