blexa...net užsimaniau :) On 2014.11.22 03:26, Bronco wrote: > On 2014-11-21 19:05, monaxas wrote: >> Dar sykį atsiprašau, kad suabsoliutinau savo patirtį. Nu ir vėl ant >> tavęs. Kažkaip žvaigždės mus suveda. >> Turiu niekingą espresso automatą. Negeriu espresso čierkom, tojest po >> 25 gramus, kaip kad tu. >> Dar sykį atsiprašau, nuoširdžiai. >> > > Siūlau, pradėt nuo to, jog abu atsisakom sarkazmo, kas labai padėtų > tolimesnei diskusijai. Deal? > > >> Gal mane suklaidino mano siauras požiūris, kad jei diskutuojam apie >> čainiko pripilyma tik reikiamam kiekiui, tai ir kavos automatai, tai >> tokie buitiniai, be 40x boilerių... >> > > Tavęs niekas nesuklaidino, tu tiesiog to nežinojai ir negalėjai žinot, > nes espresso ruošimas yra vienas technologiškiausių ir griežtai > reglamentuotų vienos iš kavos rūšių ruošimo procesų, kurį, pvz. > Italijoje, prižiūri net specialus institutas. > >> Čia be najiezdų: tai tikrai yra buitinių espresso aparatų su boileriu >> 40x talpos? >> > > Buitinių su tiek, ko gero, nėra. Aišku aš negaliu to garantuoti šimtu > procentu, gal kas nors gamina ir tokius dyyydelėms italų šeimoms :D Bet > 40x tikrai jau yra pramoninių aparatų (kavinėms, barams, restoranams) > eilės dydis. > >> Reziumavimui apie espresso: tikrai nesidarau espresso mažiau nei >> 80ml. Bandžiau, bet tai ne man. Koncentruotą galiu tik etilo alkoholį >> gert. >> > > Atsižvelgiant į espresso ruošimo reikalavimus, kurie, kaip jau minėjau, > yra labai griežti, tai ką tu geri net nėra espresso! Norint pasigaminti > tikrą espresso reikia nepigios įrangos ir įgūdžių. O iš to galima daryti > išvadą, jog yra tikrai nemaža tikimybė, jog tu niekad tikro espresso net > neragavai, kas savo ruožtu leidžia daryti prielaidą, jog net negali > žinoti, patinka jis tau ar ne. > > Rekomenduočiau paragaut. Tik, deja, negaliu konkrečiai paminėti kavinių > ar restoranų Lietuvoje, kuriuose ruošiamas teisingas espresso. Jei > keliautum po Italiją, tai rastum labai lengvai, nes ten beveik > kiekvienas baras ar restoranas turi Italijos Nacionalinio Espresso > instituto sertifikatus. > > O dėl "koncentruotumo" galiu spėti, jog tai kas tau gavosi, tikrai buvo > koncentruotas kavos tirpalas, dėl to tu jo ir negalėjai gert. Žinok, > tikrą espresso žmonės, kurie net negėrė iki tol kavos be cukraus, > išgeria be cukraus ir paprašo dar :) Taip, pirmą sykį gal atrodo, jog > geri kažką labai tiršto ir koncentruoto, bet užtat kokia puta, koks > kvapas ir koks malonus skonis lieka ant gomurio :) Ir, tarp kitko, > espresso nėra jau čia kažkas tokio išskirtinai "koncentruoto", yra dar > toks gėrimas, kaip ristretto ;) > > >