Tema: Re: plazmą vėl uždraus
Autorius: Dainiushas
Data: 2014-11-22 08:33:05
blexa...net užsimaniau :)

On 2014.11.22 03:26, Bronco wrote:
> On 2014-11-21 19:05, monaxas wrote:
>> Dar sykį atsiprašau, kad suabsoliutinau savo patirtį. Nu ir vėl ant
>> tavęs. Kažkaip žvaigždės mus suveda.
>> Turiu niekingą espresso automatą. Negeriu espresso čierkom, tojest po
>> 25 gramus, kaip kad tu.
>> Dar sykį atsiprašau, nuoširdžiai.
>>
>
> Siūlau, pradėt nuo to, jog abu atsisakom sarkazmo, kas labai padėtų
> tolimesnei diskusijai. Deal?
>
>
>> Gal mane suklaidino mano siauras požiūris, kad jei diskutuojam apie
>> čainiko pripilyma tik reikiamam kiekiui, tai ir kavos automatai, tai
>> tokie buitiniai, be 40x boilerių...
>>
>
> Tavęs niekas nesuklaidino, tu tiesiog to nežinojai ir negalėjai žinot,
> nes espresso ruošimas yra vienas technologiškiausių ir griežtai
> reglamentuotų vienos iš kavos rūšių ruošimo procesų, kurį, pvz.
> Italijoje, prižiūri net specialus institutas.
>
>> Čia be najiezdų: tai tikrai yra buitinių espresso aparatų su boileriu
>> 40x talpos?
>>
>
> Buitinių su tiek, ko gero, nėra. Aišku aš negaliu to garantuoti šimtu
> procentu, gal kas nors gamina ir tokius dyyydelėms italų šeimoms :D Bet
> 40x tikrai jau yra pramoninių aparatų (kavinėms, barams, restoranams)
> eilės dydis.
>
>> Reziumavimui apie espresso: tikrai nesidarau espresso  mažiau nei
>> 80ml. Bandžiau, bet tai ne man. Koncentruotą galiu tik etilo alkoholį
>> gert.
>>
>
> Atsižvelgiant į espresso ruošimo reikalavimus, kurie, kaip jau minėjau,
> yra labai griežti, tai ką tu geri net nėra espresso! Norint pasigaminti
> tikrą espresso reikia nepigios įrangos ir įgūdžių. O iš to galima daryti
> išvadą, jog yra tikrai nemaža tikimybė, jog tu niekad tikro espresso net
> neragavai, kas savo ruožtu leidžia daryti prielaidą, jog net negali
> žinoti, patinka jis tau ar ne.
>
> Rekomenduočiau paragaut. Tik, deja, negaliu konkrečiai paminėti kavinių
> ar restoranų Lietuvoje, kuriuose ruošiamas teisingas espresso. Jei
> keliautum po Italiją, tai rastum labai lengvai, nes ten beveik
> kiekvienas baras ar restoranas turi Italijos Nacionalinio Espresso
> instituto sertifikatus.
>
> O dėl "koncentruotumo" galiu spėti, jog tai kas tau gavosi, tikrai buvo
> koncentruotas kavos tirpalas, dėl to tu jo ir negalėjai gert. Žinok,
> tikrą espresso žmonės, kurie net negėrė iki tol kavos be cukraus,
> išgeria be cukraus ir paprašo dar :) Taip, pirmą sykį gal atrodo, jog
> geri kažką labai tiršto ir koncentruoto, bet užtat kokia puta, koks
> kvapas ir koks malonus skonis lieka ant gomurio :) Ir, tarp kitko,
> espresso nėra jau čia kažkas tokio išskirtinai "koncentruoto", yra dar
> toks gėrimas, kaip ristretto ;)
>
>
>