fenix@h wrote : >> Tu manęs neklausk, ne mano tai reikalas kaip prekybos centras >> organizuoja mėsos steikams tiekimą. Aš konstatuoju faktą, jog Lietuvoje >> tai neįmanoma. Ar bent jau patogiai. >> > > taip. is esmes tik tas mechanizmas pagal ukininko/skerdiko pasiula. > bet, visam pasaulyje yra visiskai tas pats: kai geras restoranas gauna > kazkokia partija, tarkim juru gerybiu - visi etatiniai klientai yra > informuojami, buna dienos akcijos, special menu ir pan. > >> Nors aplink mano namus 5 km spinduliu yra 6-i prekybos centrai (6-i >> Karlai!), man vienintelis šansas staigiai nusipirkti geros jautienos >> steikui, tai minti iki Bučerio Šiaurės miestelyje, t.y. kokių 15-17 km į >> vieną pusę, plius, jei tai darbo dienos vakaras, tai dar kamštyje >> atsakančiai pastovėti. Todėl dažniausiai tenka apsieiti be steiko. >> >> Jei tai ne problema steikų mėgėjui, tada nežinau kas yra iš viso >> problema :] > > zmogau, gera mesa ir uzsaldyta kameroje yra visai neblogs sprendimas. > tiesa, steikui nelabai, bet juk steiko kas savaite irgi nevalgai - vat > ne tokioms vipinems mesoms patikrinta: befstrogenas, guliasai, nugarines > kepsniai pilnai gali but paruosti mesa istrukus is kameros. max kiek > teko pralaikyt, tai ~4 men, nieko blogo nenutiko. tai šaldiklyje turiu dar aviuku kanopų, gal jau 1,5 metų ir nieko jos nesikiria nuo pusės metų :) Bet vėlgi, jei jau pirkt taip mėsa steikams ir dideliais kiekiais, tai reikia: a) pradžioje ją teisingai subrandint, taip min 30 dienų; b) išporcijuoti; c) staigiai sušaldyti (nu galima ir paprastai, nes vistiek neatsilaikys jie ilgiau kaip pusmetį). bet vistiek suintrigavai, reiks susisiekt kažkada ir pajamt bandomąją partiją nugarinės :)