Marinatui: į 1 litrą vandens dėti: vieną kupiną šaukštą druskos, tris šaukštus cukraus, keturis gvazdikėlius, du- tris lauro lapelius, apie šimtą g acto, keturi kvepiantieji pipirai. Pagal skonį įdėti česnako, krapų, juodųjų pipirų. Agurkus nuplaukite, sudėkite į stiklainius. Užpilkite išvirtu,bet ne verdančiu marinatu. Stiklainius sudėkite į karšto vandens puodą (prieš dedant stiklainius į puodą, įtieskite ant dugno medžiaginį rankšluostį, kad nesutrūktų stiklainiai, pridenkite (neužsukite) ir kaitinkite. 1 litro stiklainius - 10 min, didesnius - 15-25min. Po to stiklainius užsukite, apverskite ir palikite atvėsti, pridengę užklotu. Maniškiai dar karšti chi chi chi -- Komentuoju straipsnį http://www.culture.lt/satenai/?st_id=16972