"Silvano" <ateikpas@mane.lt> wrote in message news:h6tm88$6tj$1@trimpas.omnitel.net... > turiu galvoje 2 varianta. o gaunasi jos minkstos ? Ju minkstumas priklauso nuo paciu papriku sunokimo + kaip ilgai jas kaitinsi stiklainiuose. Va,lenkiskas receptukas (patikrintas) nuo lenku prieskoniu gamintojo : Paprika isvalyti,nuplauti ir blansiruoti verdanciame vandenyje 2-3 minutes.Veliau supjaustyti ziedeliais arba juostelemis,sudeti i stiklainius + ideti prieskoniu misinio santykiu 1 v.s./1ltr stiklainiui.Uzpilti karstu marinadu (ga marinatu?),uzdaryti dangteliais ir 3-5 minutes sterilizuoti,skaiciuojant nuo to momento,kai stiklainio turinys uzvirs. Marinad(t?)as : Uzvirinti 4 ltr vandens ir i ji sudeti 4 v.s.druskos,4 v.s.cukraus ir 2 stiklines 9% acto. P.S.Prieskoniu misinys vadiasi "Ziolopex Appetita" ir yra skirtas buent paprikos marinavimui.Pirkau Kalvariju turguje pas bobulkes,prekiaujancias baltarusiskom prekem.Mokejau 1.5 lt.