"Silvano" <ateikpas@mane.lt> wrote in message news:h6tp15$b1d$1@trimpas.omnitel.net... > su ta salyga, kad marinavime absoliuciai nieko nenusimanau, prasom > nesijuokti :) > > 1. ka reiskia blansiruoti ? Siuo atveju pamirkyti verdanciame vandenyje 2-3 min. > 2. neaiski ta vieta, kur uzpilama karstu marinatu. kiek karstas jis turi > buti ? Vadink ka tik uzvirusiu marinatu >jeigu marinatas neverdantis, kaip gali stiklainio turinys uzvirti ? Skaityk zemiau. > kaip vyksta tas sterilizavimas ? Variantai yra keli,tai isirink sau labiausiai priimtina 1.Sustatai stiklainius i dideli puoda,pries tai po jais padejes kokia nors skepeta .Uzpili vandeniu iki tiek,kad butu beveik apsemti stiklainiai ir kaitini ant mazos ugnies kol stiklainiuose esantis turinys prades virti. 2.Jeigu turi naujesnes kartos orkaite,tai i giliaja skarda pripili vandens ir ja istatai iz emiausia orkaites padeti.Siek tiek auksciau jos,pastatai groteles ir ant ju sustatai stiklainius su paprikom ir marinatu,pridengi dangteliu,bet aklinai neuzdarai.Jeigu yra programa konesrvavimui,tai ja paleidi ir lauki kol pasirodys burbuliukai stiklainniuose.Jeigu nera toios programos,paleisk kaitinima is apacios+ vejelis ir temperaturai leisk pakilt iki 180 C. Kai jau viskas uzvirs ,duok pabirt 3-5 minutes,atsargiai isimk is oraites arba puodo su vandeniu,sandariai uzdaryk,apversk dangteliu i apacia ir stebek ar neina niekur burbulai arba neteka marinatas.Jeigu vskas OK,uzdengi stiklainius siltu dekiu ar kazkuo panasaus ir duodi atvest (apie 1.5 paros). > 3. kiek mazdaug papriku kemsi i stiklainius ? Cia jau tavo nuoziura.As kemsu tiek ,kad nebutu jos labai susipaude,nes pastebejau,kad yra atveju kada uzrugdavo,jei stipriai suspausdavau ir jos susitrindavo.Sunku dabar pasakyt,bet kazkur 2-3 paprikas i 700 gr stiklaini.Ir siaip tai as stengiuosi det ivairiaspalves,kad akims butu graziau.