aciu :) "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message news:h6tsjo$gej$1@trimpas.omnitel.net... > > "Silvano" <ateikpas@mane.lt> wrote in message > news:h6tp15$b1d$1@trimpas.omnitel.net... >> su ta salyga, kad marinavime absoliuciai nieko nenusimanau, prasom >> nesijuokti :) >> >> 1. ka reiskia blansiruoti ? > > Siuo atveju pamirkyti verdanciame vandenyje 2-3 min. > >> 2. neaiski ta vieta, kur uzpilama karstu marinatu. kiek karstas jis turi >> buti ? > > Vadink ka tik uzvirusiu marinatu > >>jeigu marinatas neverdantis, kaip gali stiklainio turinys uzvirti ? > > Skaityk zemiau. > >> kaip vyksta tas sterilizavimas ? > > Variantai yra keli,tai isirink sau labiausiai priimtina > > 1.Sustatai stiklainius i dideli puoda,pries tai po jais padejes kokia nors > skepeta .Uzpili vandeniu iki tiek,kad butu beveik apsemti stiklainiai ir > kaitini ant mazos ugnies kol stiklainiuose esantis turinys prades virti. > 2.Jeigu turi naujesnes kartos orkaite,tai i giliaja skarda pripili vandens > ir ja istatai iz emiausia orkaites padeti.Siek tiek auksciau jos,pastatai > groteles ir ant ju sustatai stiklainius su paprikom ir marinatu,pridengi > dangteliu,bet aklinai neuzdarai.Jeigu yra programa konesrvavimui,tai ja > paleidi ir lauki kol pasirodys burbuliukai stiklainniuose.Jeigu nera toios > programos,paleisk kaitinima is apacios+ vejelis ir temperaturai leisk > pakilt iki 180 C. > Kai jau viskas uzvirs ,duok pabirt 3-5 minutes,atsargiai isimk is oraites > arba puodo su vandeniu,sandariai uzdaryk,apversk dangteliu i apacia ir > stebek ar neina niekur burbulai arba neteka marinatas.Jeigu vskas > OK,uzdengi stiklainius siltu dekiu ar kazkuo panasaus ir duodi atvest > (apie 1.5 paros). > > >> 3. kiek mazdaug papriku kemsi i stiklainius ? > > Cia jau tavo nuoziura.As kemsu tiek ,kad nebutu jos labai susipaude,nes > pastebejau,kad yra atveju kada uzrugdavo,jei stipriai suspausdavau ir jos > susitrindavo.Sunku dabar pasakyt,bet kazkur 2-3 paprikas i 700 gr > stiklaini.Ir siaip tai as stengiuosi det ivairiaspalves,kad akims butu > graziau. >