su ta salyga, kad marinavime absoliuciai nieko nenusimanau, prasom nesijuokti :) 1. ka reiskia blansiruoti ? 2. neaiski ta vieta, kur uzpilama karstu marinatu. kiek karstas jis turi buti ? jeigu marinatas neverdantis, kaip gali stiklainio turinys uzvirti ? kaip vyksta tas sterilizavimas ? 3. kiek mazdaug papriku kemsi i stiklainius ? "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message news:h6tnnk$94l$1@trimpas.omnitel.net... > > "Silvano" <ateikpas@mane.lt> wrote in message > news:h6tm88$6tj$1@trimpas.omnitel.net... >> turiu galvoje 2 varianta. o gaunasi jos minkstos ? > > Ju minkstumas priklauso nuo paciu papriku sunokimo + kaip ilgai jas > kaitinsi stiklainiuose. > > Va,lenkiskas receptukas (patikrintas) nuo lenku prieskoniu gamintojo : > > Paprika isvalyti,nuplauti ir blansiruoti verdanciame vandenyje 2-3 > minutes.Veliau supjaustyti ziedeliais arba juostelemis,sudeti i > stiklainius + ideti prieskoniu misinio santykiu 1 v.s./1ltr > stiklainiui.Uzpilti karstu marinadu (ga marinatu?),uzdaryti dangteliais ir > 3-5 minutes sterilizuoti,skaiciuojant nuo to momento,kai stiklainio > turinys uzvirs. > Marinad(t?)as : > > Uzvirinti 4 ltr vandens ir i ji sudeti 4 v.s.druskos,4 v.s.cukraus ir 2 > stiklines 9% acto. > > P.S.Prieskoniu misinys vadiasi "Ziolopex Appetita" ir yra skirtas buent > paprikos marinavimui.Pirkau Kalvariju turguje pas bobulkes,prekiaujancias > baltarusiskom prekem.Mokejau 1.5 lt. >