Tema: Re: marinuotos paprikos
Autorius: Silvano
Data: 2009-08-24 13:11:49
su ta salyga, kad marinavime absoliuciai nieko nenusimanau, prasom 
nesijuokti :)

1. ka reiskia blansiruoti ?
2. neaiski ta vieta, kur uzpilama karstu marinatu. kiek karstas jis turi 
buti ? jeigu marinatas neverdantis, kaip gali stiklainio turinys uzvirti ? 
kaip vyksta tas sterilizavimas ?
3. kiek mazdaug papriku kemsi i stiklainius ?


"Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message 
news:h6tnnk$94l$1@trimpas.omnitel.net...
>
> "Silvano" <ateikpas@mane.lt> wrote in message 
> news:h6tm88$6tj$1@trimpas.omnitel.net...
>> turiu galvoje 2 varianta. o gaunasi jos minkstos ?
>
> Ju minkstumas priklauso nuo paciu papriku sunokimo + kaip ilgai jas 
> kaitinsi stiklainiuose.
>
> Va,lenkiskas receptukas (patikrintas) nuo lenku prieskoniu gamintojo :
>
> Paprika isvalyti,nuplauti ir blansiruoti verdanciame vandenyje 2-3 
> minutes.Veliau supjaustyti ziedeliais arba juostelemis,sudeti i 
> stiklainius + ideti prieskoniu misinio santykiu 1 v.s./1ltr 
> stiklainiui.Uzpilti karstu marinadu (ga marinatu?),uzdaryti dangteliais ir 
> 3-5 minutes sterilizuoti,skaiciuojant nuo to momento,kai stiklainio 
> turinys uzvirs.
> Marinad(t?)as :
>
> Uzvirinti 4 ltr vandens ir i ji sudeti 4 v.s.druskos,4 v.s.cukraus ir 2 
> stiklines 9% acto.
>
> P.S.Prieskoniu misinys vadiasi "Ziolopex Appetita" ir yra skirtas buent 
> paprikos marinavimui.Pirkau Kalvariju turguje pas bobulkes,prekiaujancias 
> baltarusiskom prekem.Mokejau 1.5 lt.
>