kas yra "suris tiramisu" ? 2009/08/26 15:42, pranZo rašė: > neseniai sveciuose valgiau pirstus apsilaizydamas. > copy-paste receptas: > > jums reikes:) > biskvito (sokoladinio ar sviesaus), surio tiramisu (500g.), apie stikline > sukraus, 3 kiausiniai (berods, o gal 4...), stiprios saldzios kavos, kakavos > papuosimui. > > Biskivitas. Galima pasigaminti paciai arba pvz. nusipirkti rimi, jie patys > kepa, tikrai geras, as su tuo meginau, puikiai gaunas. Jei nori issikept - > reikes 6 kaiusiniu, 1 stiklines cukraus, 1 stiklines miltu, puse saukstelio > sodos uzpiltos actu. Baltymus ir trynius isplakti atskirai (trynius sumaisyt > su cukrumi) tada supilti baltymus, miltus, actu uzpilta soda, viska > ismaisyti ir deti i orkaite kepti kol apskrus. > > Krema gaminu sitaip:stipriai isplaku trynius su cukrumi, tuomet atsargiai > imaisau tiramisu. Baltymai labai stipriai isplakami ir letai imaisoma i > krema. > > Ant formos dugno dedi biskvito sluoksni, tuomet teptuku gausiai uztepi > saldzios kavos, kad visas gerai ismirktu. As dar tepiau biski brendzio > (galima ir konjako). Tada dejau ismirkytu razinu (uzpyliau karstu vadeniu, > pastovi apie 10 min, nukosiu).Tuomet dedamas kremo sluoksnis, tada vel > biskvitas (patepti kava, alkoholio daugiau netepu) ir vel kremo. Ant virsaus > uzbarstau kakavos. Ir reiktu palaikyti saldytuve apie 4 val. Stai ir viskas. > > Gaunasi tokia porcija kiek takart buvau padarius, o galima is tiesu tik > viena biskvitos sluoksni ir viena kremo. > > "Alijosius" <as@as.lt> wrote in message > news:h716dl$i5b$1@trimpas.omnitel.net... >> Sveiki, >> >> gal galit pametet isbandyta tiramisu recepta? >> Google'as rodo daug ir skirtingu, niekaip neatrenku, kiek is tikro >> kiausiniu reikia - vieni rekia, kad 6 per daug, kiti - kad kaip tik. >> Zodziu, neissirenku. >> >> Turiu 500g mascarpone ir dideli paka ladyfingersu. :) >> Aciu. >> >> > >