mascarpone "Justas" <mute@localhost.net> wrote in message news:h73s8s$hl6$1@trimpas.omnitel.net... > kas yra "suris tiramisu" ? > > 2009/08/26 15:42, pranZo rašė: >> neseniai sveciuose valgiau pirstus apsilaizydamas. >> copy-paste receptas: >> >> jums reikes:) >> biskvito (sokoladinio ar sviesaus), surio tiramisu (500g.), apie stikline >> sukraus, 3 kiausiniai (berods, o gal 4...), stiprios saldzios kavos, >> kakavos papuosimui. >> >> Biskivitas. Galima pasigaminti paciai arba pvz. nusipirkti rimi, jie >> patys kepa, tikrai geras, as su tuo meginau, puikiai gaunas. Jei nori >> issikept - reikes 6 kaiusiniu, 1 stiklines cukraus, 1 stiklines miltu, >> puse saukstelio sodos uzpiltos actu. Baltymus ir trynius isplakti >> atskirai (trynius sumaisyt su cukrumi) tada supilti baltymus, miltus, >> actu uzpilta soda, viska ismaisyti ir deti i orkaite kepti kol apskrus. >> >> Krema gaminu sitaip:stipriai isplaku trynius su cukrumi, tuomet atsargiai >> imaisau tiramisu. Baltymai labai stipriai isplakami ir letai imaisoma i >> krema. >> >> Ant formos dugno dedi biskvito sluoksni, tuomet teptuku gausiai uztepi >> saldzios kavos, kad visas gerai ismirktu. As dar tepiau biski brendzio >> (galima ir konjako). Tada dejau ismirkytu razinu (uzpyliau karstu >> vadeniu, pastovi apie 10 min, nukosiu).Tuomet dedamas kremo sluoksnis, >> tada vel biskvitas (patepti kava, alkoholio daugiau netepu) ir vel kremo. >> Ant virsaus uzbarstau kakavos. Ir reiktu palaikyti saldytuve apie 4 val. >> Stai ir viskas. >> >> Gaunasi tokia porcija kiek takart buvau padarius, o galima is tiesu tik >> viena biskvitos sluoksni ir viena kremo. >> >> "Alijosius" <as@as.lt> wrote in message >> news:h716dl$i5b$1@trimpas.omnitel.net... >>> Sveiki, >>> >>> gal galit pametet isbandyta tiramisu recepta? >>> Google'as rodo daug ir skirtingu, niekaip neatrenku, kiek is tikro >>> kiausiniu reikia - vieni rekia, kad 6 per daug, kiti - kad kaip tik. >>> Zodziu, neissirenku. >>> >>> Turiu 500g mascarpone ir dideli paka ladyfingersu. :) >>> Aciu. >>> >>> >>