Ogi va: "Anita" <anita@anita.org> wrote in message news:h48qq7$16r$1@trimpas.omnitel.net... > gerai, tik db prisedau :) > > reikes: > moliugo (ne per didziausio), galima puses > kokiu 6 bulvikiu > cesnako > svoguno > 2-3 pomidoru > > prieskoniai: > imbiero saknies (nemazai imu) > garam masalos > kario (saukstuka gal arbatini) > darzoviu sultinio (kubelio) > cili paprikos > ciberzoliu arba /ir ugnines paprikos > (galima det kmynu, bet as ju niekada nededu :))) > > pirmiausia pasiruosiu moliuga- perpjaunu per puse, jei visa imu, nulupu oda, > ir supjaustau tokiais kubeliais, na mazdaug, kaip bulves kepimui, galima > stambiau ;) > > tada imu dideli puoda, pilu aliejaus, kad dugna apsemtu. nusilupu svoguna, > cesnaka (nemazai, gal galvute-dvi), ir imbiera. supjaustau smulkiai viska. > > jei turim aitriaja paprika, ja isdarineju irgi susipjaustau. pasiruosiu > bulves i atskira inda-nuskutu ir supjaustau tokiais mazdaug paciais > kubeliais kaip moliuga. > > gaminam - i puode uzkaitinta alieju sudedu - supjaustytus cesnaka, svoguna, > aitriaja paprika, imbiera ir kaitinti, kol svoguniukai parunda truputi. tada > supjaustai i puoda pomidoriukus smulkiau, nei skiltelem, ir lauki, kol jie > truputi pasitroskina. (atsargiai, reikia maisyti,gali lipti prie dugno.) > > tada pasiruosi darzoviu sultini. i puoda sudedu moliuga, bulves, darzoviu > sultini supilu ir sudedu visus sumaisytus prieskonius . uzdengi ir verdi > apie 15 min (priklauso nuo to, kokio dydzio gabaliukais supjaustai moliuga). > valgyti su ryziais :) man tai tikrai labai skanu :) >