Tema: Re: Ka daryti su moliugais?
Autorius: Daiva D.
Data: 2009-09-01 23:00:40
Ogi va:


"Anita" <anita@anita.org> wrote in message news:h48qq7$16r$1@trimpas.omnitel.net...
> gerai, tik db prisedau :)
> 
> reikes:
> moliugo (ne per didziausio), galima puses
> kokiu 6 bulvikiu
> cesnako
> svoguno
> 2-3 pomidoru
> 
> prieskoniai:
> imbiero saknies (nemazai imu)
> garam masalos
> kario (saukstuka gal arbatini)
> darzoviu sultinio (kubelio)
> cili paprikos
> ciberzoliu arba /ir ugnines paprikos
> (galima det kmynu, bet as ju niekada nededu :)))
> 
> pirmiausia pasiruosiu moliuga- perpjaunu per puse, jei visa imu, nulupu oda, 
> ir supjaustau tokiais kubeliais, na mazdaug, kaip bulves kepimui, galima 
> stambiau ;)
> 
> tada imu dideli puoda, pilu aliejaus, kad dugna apsemtu. nusilupu svoguna, 
> cesnaka (nemazai, gal galvute-dvi), ir imbiera. supjaustau smulkiai viska.
> 
> jei turim aitriaja paprika, ja isdarineju irgi susipjaustau. pasiruosiu 
> bulves i atskira inda-nuskutu ir supjaustau tokiais mazdaug paciais 
> kubeliais kaip moliuga.
> 
> gaminam - i puode uzkaitinta alieju sudedu - supjaustytus cesnaka, svoguna, 
> aitriaja paprika, imbiera ir kaitinti, kol svoguniukai parunda truputi. tada 
> supjaustai i puoda pomidoriukus smulkiau, nei skiltelem, ir lauki, kol jie 
> truputi pasitroskina. (atsargiai, reikia maisyti,gali lipti prie dugno.)
> 
> tada pasiruosi darzoviu sultini. i puoda sudedu moliuga, bulves, darzoviu 
> sultini supilu ir sudedu visus sumaisytus prieskonius . uzdengi ir verdi 
> apie 15 min (priklauso nuo to, kokio dydzio gabaliukais supjaustai moliuga).
> valgyti su ryziais :) man tai tikrai labai skanu :)
>