Moliūgų sriuba su rūkyta žuvimi (nors ir keistai skamba, bet tikrai skani) Sriubos recepto pagrindu buvo receptas iš žurnalo "Skola gastronoma", Nr. 19/2004. Sriubai pagaminti reikės: 500 g karšto rūkymo žuvies 500 g moliūgo 1 morkos 1 pomidoro 1 nedidelio poro 200 ml neriebios grietinėlės Arbatos šaukštelis sviesto Druska, juodieji pipirai arba baltieji, kad nebūtų juodų taškų Moliūgą nulupti, pašalinti minkštimą su sėklomis ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Morką nulupti. Morką ir poro baltą dalį supjaustyti. Daržoves sudėti į puodą, užpilti mažu kiekiu vandens – tiek, kad vos pridengtų daržoves. Pasūdyti. Įdėti sviesto – sviestas suteikia skonio bei leidžia ištirpti vitaminui A, kurio moliūge ir morkose yra labai daug. Virti, kol morkos suminkštės. Kol daržovės verda, pašalinti iš žuvies visus kaulus bei paruošti skrudintą duoną (be česnakų). Nulupti pomidoro odelę, pašalinti sėklas ir minkštimą supjaustyti kubeliais. Išvirtas daržoves bei pomidorą pertrinti per sietelį arba sutrinti blenderiu. Įpilti grietinėlę, įberti pipirus. Paragauti, jei ko trūksta – pridėti. Sriubą užvirinti. Į lėkštes sudėti žuvies gabaliukus, užpilti karšta sriuba. Pastabos: - Originaliame recepte buvo dar 3 vidutinio dydžio bulvės, bet nusprendžiau, kad be bulvių sriuba bus lengvesnė ir skonis intensyvesnis. - Vietoj poro buvo svogūnas. - Rekomenduoju būtinai įdėti pomidorą – jo rūgštumas puikiai „pralaužo“ moliūgo ir morkos saldumą bei nuostabiai dera prie žuvies. "useris" <mail@s.lt> wrote in message news:h7jq7r$ijk$1@trimpas.omnitel.net... >o cia idomiai, koks receptas? :) > > "heilandzack" <nereikia@spamo.man> wrote in message > news:h7jk6t$bor$1@trimpas.omnitel.net... >> useris rašė: >>> Sveiki! >>> Ka patartumete pasigaminti is moliugu? Tinka ivairus variantai :) >> >> trintą sriubą. >