Nieko neparasei apie tai, koks tai turi buti patiekalas - uzkandis, o gal a la pagrindinis (nors is saltos, keptos lasisos tai labiau turbut uzkandziai), bei nieko apie salygas, kuriuose turesi ta lasisa pateikti - ar lasisa bus kur nors transportuojama, ar tiesiog, atejus namo, reikes greitai pateikti. I galva ateina tokie variantai: Pirmas variantas, paprastesnis - panaudoti lasisa kaip salotu komponenta. Kiek nesezonas tokiems patiekalams, bet jei reikia... T.y. standartinis pagrindas = salotu misinys + kokie pomidoriukai/agurkai/itp. + svoguno + itp. pagal fantazija/nora/galimybes. Padaza/uzpila derinciau prie lasisos skonio, bet jis negali buti agresyvus, kad "neuzmustu" lasisos. Antras variantas, daugiau darbo, bet efektas didesnis - eiti finger food linkme. Galima sukomponuoti vieno kasnio sumustinukus arba krepselius arba is anksto iskepti sluoksniuotos teeslos lizdelius arba dar ka nors panasaus. Ka i juos ideti priklauso nuo lasisos skonio. Bet kepta ir jau salta lasisa yra kiek sausoka, todel turi buti kazkas slapesnio. Idomus "farso" variantas gali buti lengvas ir purus verskes+plaktos grietineles ar grietines kremas su citrina ir pvz. zolelemis (arba kitaip paskanintas) + lasisa - sita versija man labiausiai tiktu prie trapiu ir lengvu sluoksniuotos teslos lizdeliu. Kazkada dariau tokius mazus sumustinukus: duona, salotos, kremis naturalus varskes suris ant vieno duonos galo, zuvis ant kito, 1/4 plono citrinos griezinelis ir siek tiek sveiziu krapu. Trecias variantas, daugiau darbo, bet neiprastas - kazkas panasaus i salta sluoksniuota terrine pvz. apacioje darzoviu putesiai a la pauksciu pienas, o ant tokio pagrindo lasisos gabaliukai, o ant ju arba jau nieko t.y. tik papuosimus arba galima dar pakartoti sluoksnius. Forma/formeles rekomenduociau iskloti maistine plevele, kad lengviau butu isimti, arba daryti induose, kuriose bus pateikta. Darzoviu putesiai (geriausiai zalios darzoves, kad graziai atrodytu su rausva lasisa, pvz. zali zirneliai, brokolis): a) is darzoves ir grietineles = darzove isvirti, sublenderuoti, siek tiek atvesinti, gerai imaisyti istirpdyta zelatina (nedaug, kad butu gana minksta) ir po to ismaisyti su plakta grietinele, i saldytuva. b) is agurko ir avokado pagal sios sriubos recepta (http://dautarte.blogspot.com/2009/08/kremine-agurku-ir-avokado-sriuba-su.html), tik zinoma sultinio maziau ir zelatino prideti (atsargiai plakdama pilciau i salta sriuba, kad butu putesiai). Bus labai, labai svelnus pagrindas. Ypac gerai tiks jei lasisos skonis yra ryskus. Visur druska/pipirai/prieskoniai ir pan. pagal skoni. Bet kurio atveju, nepateikineciau tiesiai is saldytuvo, leisciau siek tiek pastoveti kambario temperaturoje, kad lasisa butu vesi, o ne salta. "Zyza" <> wrote in message news:hftmvk$fv3$1@trimpas.omnitel.net... > Atradau kaip skaniai pakept lasisa, bet yra reikalas pateikt ja salta. Gal > turit ideju ar esat girdeje kaip galima pateikti iskepta (na ir atsalusia) > lasisa ?