Tema: Re: Lasisos uzkandis ?
Autorius: Zyza
Data: 2009-12-12 14:54:19
Wow, aciu, labai panasaus atsakymo ir tikejaus :) Zemai lenkiu galva.... :)

"Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in message news:hfuibl$a53$1@trimpas.omnitel.net...
> Nieko neparasei apie tai, koks tai turi buti patiekalas - uzkandis, o gal a 
> la pagrindinis (nors is saltos, keptos lasisos tai labiau turbut 
> uzkandziai), bei nieko apie salygas, kuriuose turesi ta lasisa pateikti - ar 
> lasisa bus kur nors transportuojama, ar tiesiog, atejus namo, reikes greitai 
> pateikti.
> 
> I galva ateina tokie variantai:
> Pirmas variantas, paprastesnis - panaudoti lasisa kaip salotu komponenta. 
> Kiek nesezonas tokiems patiekalams, bet jei reikia... T.y. standartinis 
> pagrindas = salotu misinys + kokie pomidoriukai/agurkai/itp. + svoguno + 
> itp. pagal fantazija/nora/galimybes. Padaza/uzpila derinciau prie lasisos 
> skonio, bet jis negali buti agresyvus, kad "neuzmustu" lasisos.
> 
> Antras variantas, daugiau darbo, bet efektas didesnis -  eiti finger food 
> linkme. Galima sukomponuoti vieno kasnio sumustinukus arba krepselius arba 
> is anksto iskepti sluoksniuotos teeslos lizdelius arba dar ka nors panasaus. 
> Ka i juos ideti priklauso nuo lasisos skonio. Bet kepta ir jau salta lasisa 
> yra kiek sausoka, todel turi buti kazkas slapesnio. Idomus "farso" variantas 
> gali buti lengvas ir purus verskes+plaktos grietineles ar grietines kremas 
> su citrina ir pvz. zolelemis (arba kitaip paskanintas) + lasisa - sita 
> versija man labiausiai tiktu prie trapiu ir lengvu sluoksniuotos teslos 
> lizdeliu. Kazkada dariau tokius mazus sumustinukus: duona, salotos, kremis 
> naturalus varskes suris ant vieno duonos galo, zuvis ant kito, 1/4 plono 
> citrinos griezinelis ir siek tiek sveiziu krapu.
> 
> Trecias variantas, daugiau darbo, bet neiprastas  - kazkas panasaus i salta 
> sluoksniuota terrine pvz. apacioje darzoviu putesiai a la pauksciu pienas, o 
> ant tokio pagrindo lasisos gabaliukai, o ant ju arba jau nieko t.y. tik 
> papuosimus arba galima dar pakartoti sluoksnius. Forma/formeles 
> rekomenduociau iskloti maistine plevele, kad lengviau butu isimti, arba 
> daryti induose, kuriose bus pateikta.
> Darzoviu putesiai (geriausiai zalios darzoves, kad graziai atrodytu su 
> rausva lasisa, pvz. zali zirneliai, brokolis):
> a) is darzoves ir grietineles = darzove isvirti, sublenderuoti, siek tiek 
> atvesinti, gerai imaisyti istirpdyta zelatina (nedaug, kad butu gana 
> minksta) ir po to ismaisyti su plakta grietinele, i saldytuva.
> b) is agurko ir avokado pagal sios sriubos recepta 
> (http://dautarte.blogspot.com/2009/08/kremine-agurku-ir-avokado-sriuba-su.html), 
> tik zinoma sultinio maziau ir zelatino prideti (atsargiai plakdama pilciau i 
> salta sriuba, kad butu putesiai). Bus labai, labai svelnus pagrindas. Ypac 
> gerai tiks jei lasisos skonis yra ryskus.
> 
> Visur druska/pipirai/prieskoniai ir pan. pagal skoni.
> Bet kurio atveju, nepateikineciau tiesiai is saldytuvo, leisciau siek tiek 
> pastoveti kambario temperaturoje, kad lasisa butu vesi, o ne salta.
> 
> "Zyza" <> wrote in message news:hftmvk$fv3$1@trimpas.omnitel.net...
>> Atradau kaip skaniai pakept lasisa, bet yra reikalas pateikt ja salta. Gal 
>> turit ideju ar esat girdeje kaip galima pateikti iskepta (na ir atsalusia) 
>> lasisa ? 
> 
>