Wow, aciu, labai panasaus atsakymo ir tikejaus :) Zemai lenkiu galva.... :) "Dautarte" <dautarteISMESTI@gmail.com> wrote in message news:hfuibl$a53$1@trimpas.omnitel.net... > Nieko neparasei apie tai, koks tai turi buti patiekalas - uzkandis, o gal a > la pagrindinis (nors is saltos, keptos lasisos tai labiau turbut > uzkandziai), bei nieko apie salygas, kuriuose turesi ta lasisa pateikti - ar > lasisa bus kur nors transportuojama, ar tiesiog, atejus namo, reikes greitai > pateikti. > > I galva ateina tokie variantai: > Pirmas variantas, paprastesnis - panaudoti lasisa kaip salotu komponenta. > Kiek nesezonas tokiems patiekalams, bet jei reikia... T.y. standartinis > pagrindas = salotu misinys + kokie pomidoriukai/agurkai/itp. + svoguno + > itp. pagal fantazija/nora/galimybes. Padaza/uzpila derinciau prie lasisos > skonio, bet jis negali buti agresyvus, kad "neuzmustu" lasisos. > > Antras variantas, daugiau darbo, bet efektas didesnis - eiti finger food > linkme. Galima sukomponuoti vieno kasnio sumustinukus arba krepselius arba > is anksto iskepti sluoksniuotos teeslos lizdelius arba dar ka nors panasaus. > Ka i juos ideti priklauso nuo lasisos skonio. Bet kepta ir jau salta lasisa > yra kiek sausoka, todel turi buti kazkas slapesnio. Idomus "farso" variantas > gali buti lengvas ir purus verskes+plaktos grietineles ar grietines kremas > su citrina ir pvz. zolelemis (arba kitaip paskanintas) + lasisa - sita > versija man labiausiai tiktu prie trapiu ir lengvu sluoksniuotos teslos > lizdeliu. Kazkada dariau tokius mazus sumustinukus: duona, salotos, kremis > naturalus varskes suris ant vieno duonos galo, zuvis ant kito, 1/4 plono > citrinos griezinelis ir siek tiek sveiziu krapu. > > Trecias variantas, daugiau darbo, bet neiprastas - kazkas panasaus i salta > sluoksniuota terrine pvz. apacioje darzoviu putesiai a la pauksciu pienas, o > ant tokio pagrindo lasisos gabaliukai, o ant ju arba jau nieko t.y. tik > papuosimus arba galima dar pakartoti sluoksnius. Forma/formeles > rekomenduociau iskloti maistine plevele, kad lengviau butu isimti, arba > daryti induose, kuriose bus pateikta. > Darzoviu putesiai (geriausiai zalios darzoves, kad graziai atrodytu su > rausva lasisa, pvz. zali zirneliai, brokolis): > a) is darzoves ir grietineles = darzove isvirti, sublenderuoti, siek tiek > atvesinti, gerai imaisyti istirpdyta zelatina (nedaug, kad butu gana > minksta) ir po to ismaisyti su plakta grietinele, i saldytuva. > b) is agurko ir avokado pagal sios sriubos recepta > (http://dautarte.blogspot.com/2009/08/kremine-agurku-ir-avokado-sriuba-su.html), > tik zinoma sultinio maziau ir zelatino prideti (atsargiai plakdama pilciau i > salta sriuba, kad butu putesiai). Bus labai, labai svelnus pagrindas. Ypac > gerai tiks jei lasisos skonis yra ryskus. > > Visur druska/pipirai/prieskoniai ir pan. pagal skoni. > Bet kurio atveju, nepateikineciau tiesiai is saldytuvo, leisciau siek tiek > pastoveti kambario temperaturoje, kad lasisa butu vesi, o ne salta. > > "Zyza" <> wrote in message news:hftmvk$fv3$1@trimpas.omnitel.net... >> Atradau kaip skaniai pakept lasisa, bet yra reikalas pateikt ja salta. Gal >> turit ideju ar esat girdeje kaip galima pateikti iskepta (na ir atsalusia) >> lasisa ? > >