Tema: Re: Lasisos uzkandis ?
Autorius: Povilas
Data: 2009-12-14 10:15:54

"shimtas kinieciu" <theroyalwe@news.omnitel.net> parašė naujienų 
news:hg331s$3ec$1@trimpas.omnitel.net...
> nu gerai krautuvine. o kaip tu ja paruoshi ir valgai? ar neishsiduosi ;)

Domiesi apie "zalios" lasisienos paruosima? Tai as tikrai labai 
neissikalineju, o kasdieniam vartojimui dazniausiai ja tik pasudau + siek 
tiek cukriuko.Ir valgauu ja antsumustinio. Kartais, kai planuoju ta 
lasisiena veztis kur nors I trumpa kelione arba kai atsibosta paprastai 
sudyta, tai dar ja darau ir siek tiek kitaip: is pradziu ji para laika pas 
mane sudosi su druska ir siek tiek cukriuko, o veliau nupilu atsiradusiais 
sultis ir uzpilu arba kelis stikliukus konjako(brendzio) arba dzino. Nuo 
alkoholio ji siek tiek uzsikonservuoja , igauna specifini aromata ir labai 
isryskeja spalva - pasidaro vos ne sodriai raudona spalva. Pamenu, 
nuvaziavome zvejoti I Alandu salas, ir pirma ryta atejo namuku savininkai 
pasilabinti. Mes juos tradiciskai pavaisinome rytine degtinaite, o zakuskei 
daveme sitaip paruostos lasisos... Po keliu dienu atsivilko poilsines 
seimininkas su svieziu slakiu, butelaiciu brendzio ir paprase ir jiems taip 
paruosti :)