"shimtas kinieciu" <theroyalwe@news.omnitel.net> parašė naujienų news:hg331s$3ec$1@trimpas.omnitel.net... > nu gerai krautuvine. o kaip tu ja paruoshi ir valgai? ar neishsiduosi ;) Domiesi apie "zalios" lasisienos paruosima? Tai as tikrai labai neissikalineju, o kasdieniam vartojimui dazniausiai ja tik pasudau + siek tiek cukriuko.Ir valgauu ja antsumustinio. Kartais, kai planuoju ta lasisiena veztis kur nors I trumpa kelione arba kai atsibosta paprastai sudyta, tai dar ja darau ir siek tiek kitaip: is pradziu ji para laika pas mane sudosi su druska ir siek tiek cukriuko, o veliau nupilu atsiradusiais sultis ir uzpilu arba kelis stikliukus konjako(brendzio) arba dzino. Nuo alkoholio ji siek tiek uzsikonservuoja , igauna specifini aromata ir labai isryskeja spalva - pasidaro vos ne sodriai raudona spalva. Pamenu, nuvaziavome zvejoti I Alandu salas, ir pirma ryta atejo namuku savininkai pasilabinti. Mes juos tradiciskai pavaisinome rytine degtinaite, o zakuskei daveme sitaip paruostos lasisos... Po keliu dienu atsivilko poilsines seimininkas su svieziu slakiu, butelaiciu brendzio ir paprase ir jiems taip paruosti :)