Aną savaitę mačiau per BBC, kaip reikia paruošti/ kepti kalakutą. Ten yra keltas niuansų - pirmiausia į kiaulienos faršą įmaišo apkepintų svogūnų ir česnako, prieskoninių žolelių, tada faršas sukišamas po oda virš krūtinės ir į vidų. pats turkis aptepamas gan gausiai pašildytu sviestu. ant krūtinės sudedamas žalios šoninės juostelės. tada turkis kepamas skardą aptaisius iš folijos pagaminta palapine. berods 4 valandas, pirmas 20 minučių prie 230 temperatūros, paskui prie mažesnės. paskui nuimama palapinė ir jis kepamas kol apskrus, palaistant vis sultimis. skaitosi iškepęs, kai persmeigus virbu kulšį kiaurai iš jos tekės skaidrios sultys. "agnesse" <xxx@xxx.com> wrote in message news:hgb79b$q1c$1@trimpas.omnitel.net... > kaip ir kiekvienais metais is kaimo parsiveziau kalakutienos (krutinele, > slauneles, blauzdeles ir pan). su krutinele dar siaip taip susitvarkau - > ant kepsniu sueina. bet niekaip neisgaunu skaniu patiekalu is > blausdeliu/kulseliu - amzinai gaunas kieta ir sausa mesa... > pasidalinkit patirtim kaip ta mesa skaniai apdorot? >