Tema: Re: kaip skaniai paruosti kalakuta?
Autorius: Nemo
Data: 2009-12-21 10:42:01
Aną savaitę mačiau per BBC, kaip reikia paruošti/ kepti kalakutą.
Ten yra keltas niuansų - pirmiausia į kiaulienos faršą įmaišo apkepintų 
svogūnų ir česnako, prieskoninių žolelių, tada faršas sukišamas po oda virš 
krūtinės ir į vidų. pats turkis aptepamas gan gausiai pašildytu sviestu. ant 
krūtinės sudedamas žalios šoninės juostelės. tada turkis kepamas skardą 
aptaisius iš folijos pagaminta palapine. berods 4 valandas, pirmas 20 
minučių prie 230 temperatūros, paskui prie mažesnės.
paskui nuimama palapinė ir jis kepamas  kol apskrus, palaistant vis 
sultimis.
skaitosi iškepęs, kai persmeigus virbu  kulšį kiaurai iš jos tekės skaidrios 
sultys.


"agnesse" <xxx@xxx.com> wrote in message 
news:hgb79b$q1c$1@trimpas.omnitel.net...
> kaip ir kiekvienais metais is kaimo parsiveziau kalakutienos (krutinele, 
> slauneles, blauzdeles ir pan). su krutinele dar siaip taip susitvarkau - 
> ant kepsniu sueina. bet niekaip neisgaunu skaniu patiekalu is 
> blausdeliu/kulseliu - amzinai gaunas kieta ir sausa mesa...
> pasidalinkit patirtim kaip ta mesa skaniai apdorot?
>