Tema: Re: kaip skaniai paruosti kalakuta?
Autorius: Povilas
Data: 2009-12-21 12:30:53

"Nemo" <isitikines@hotmail.com> parašė naujienų 
news:hgnccp$qpe$1@trimpas.omnitel.net...
> Aną savaitę mačiau per BBC, kaip reikia paruošti/ kepti kalakutą.
> Ten yra keltas niuansų - pirmiausia į kiaulienos faršą įmaišo apkepintų 
> svogūnų ir česnako, prieskoninių žolelių, tada faršas sukišamas po oda 
> virš krūtinės ir į vidų. pats turkis aptepamas gan gausiai pašildytu 
> sviestu. ant krūtinės sudedamas žalios šoninės juostelės. tada turkis 
> kepamas skardą aptaisius iš folijos pagaminta palapine. berods 4 valandas, 
> pirmas 20 minučių prie 230 temperatūros, paskui prie mažesnės.
> paskui nuimama palapinė ir jis kepamas  kol apskrus, palaistant vis 
> sultimis.
> skaitosi iškepęs, kai persmeigus virbu  kulšį kiaurai iš jos tekės 
> skaidrios sultys.

Va, butent sita receptuka ir rode J.Oliveris .