Tema: Re: home made mascarpone
Autorius: ISa
Data: 2010-01-08 11:42:37
Dėkui už nuorodas, kažkaip niekada nepagalvojau apie mascarponės gamybą 
namie :)
O "tartaric acid" - tai vyno rūgštis (E 334), nors kur gauti nežinau, taigi 
prisidedu prie klausimo.


"ArunasM" <aaa@ssss.com> wrote in message 
news:hi3u7o$cbi$1@trimpas.omnitel.net...
> pabandziau pagal sita, ukinyku turgely prisipirkes kaimiskos grietineles:
> http://www.bakingobsession.com/2009/05/02/homemade-mascarpone-cheese/
> gavosi!
>
> tokia faina tirsta riebi mase, kuria bandysim toliau gadint, gal koki 
> tiramisu ar ka nors panasaus... :)
>
> klausimukas vat...
> yra dar toks pat receptas 
> http://biology.clc.uc.edu/fankhauser/Cheese/mascarpone.HTM
> tik cia naudojama "tartaric acid" arba aisku tos pacios citrinos sultys. 
> bet kas tas tartaric acid ir kur jo gaut - pabandyciau dar ir su kitokia 
> rugstim paeksperimentuot...
>