Dėkui už nuorodas, kažkaip niekada nepagalvojau apie mascarponės gamybą namie :) O "tartaric acid" - tai vyno rūgštis (E 334), nors kur gauti nežinau, taigi prisidedu prie klausimo. "ArunasM" <aaa@ssss.com> wrote in message news:hi3u7o$cbi$1@trimpas.omnitel.net... > pabandziau pagal sita, ukinyku turgely prisipirkes kaimiskos grietineles: > http://www.bakingobsession.com/2009/05/02/homemade-mascarpone-cheese/ > gavosi! > > tokia faina tirsta riebi mase, kuria bandysim toliau gadint, gal koki > tiramisu ar ka nors panasaus... :) > > klausimukas vat... > yra dar toks pat receptas > http://biology.clc.uc.edu/fankhauser/Cheese/mascarpone.HTM > tik cia naudojama "tartaric acid" arba aisku tos pacios citrinos sultys. > bet kas tas tartaric acid ir kur jo gaut - pabandyciau dar ir su kitokia > rugstim paeksperimentuot... >