uk ebejuj yra, 50g kainuoja 2.20 + siuntimas 3.50 svaro as dabar galvoju, kad nieko cia pigiau namie gaminant nesigauna, perkant grietinele. kad ir turguje. iseiga turetu buti mazdaug per puse grietineles kiekio. nebent savimeile glostanti mintis, kad pasidariau maskarpone, is zinomo pieno saltinio ;) 2010-01-08 11:42, ISa rašė: > Dėkui už nuorodas, kažkaip niekada nepagalvojau apie mascarponės gamybą > namie :) > O "tartaric acid" - tai vyno rūgštis (E 334), nors kur gauti nežinau, > taigi prisidedu prie klausimo. > > > "ArunasM" <aaa@ssss.com> wrote in message > news:hi3u7o$cbi$1@trimpas.omnitel.net... >> pabandziau pagal sita, ukinyku turgely prisipirkes kaimiskos grietineles: >> http://www.bakingobsession.com/2009/05/02/homemade-mascarpone-cheese/ >> gavosi! >> >> tokia faina tirsta riebi mase, kuria bandysim toliau gadint, gal koki >> tiramisu ar ka nors panasaus... :) >> >> klausimukas vat... >> yra dar toks pat receptas >> http://biology.clc.uc.edu/fankhauser/Cheese/mascarpone.HTM >> tik cia naudojama "tartaric acid" arba aisku tos pacios citrinos >> sultys. bet kas tas tartaric acid ir kur jo gaut - pabandyciau dar ir >> su kitokia rugstim paeksperimentuot... >> >