Ka tik pagaminau Skonis panasus i maskarpone Naudojau citrinos sultis (nedaug) Ryt ziuresiu kas gausis po nakties saldytuve.... "Justas" <mute@localhost.net> schrieb im Newsbeitrag news:hi72gb$9n2$1@trimpas.omnitel.net... > uk ebejuj yra, 50g kainuoja 2.20 + siuntimas 3.50 svaro > as dabar galvoju, kad nieko cia pigiau namie gaminant nesigauna, perkant > grietinele. kad ir turguje. iseiga turetu buti mazdaug per puse > grietineles kiekio. nebent savimeile glostanti mintis, kad pasidariau > maskarpone, is zinomo pieno saltinio ;) > > > 2010-01-08 11:42, ISa rašė: >> Dėkui už nuorodas, kažkaip niekada nepagalvojau apie mascarponės gamybą >> namie :) >> O "tartaric acid" - tai vyno rūgštis (E 334), nors kur gauti nežinau, >> taigi prisidedu prie klausimo. >> >> >> "ArunasM" <aaa@ssss.com> wrote in message >> news:hi3u7o$cbi$1@trimpas.omnitel.net... >>> pabandziau pagal sita, ukinyku turgely prisipirkes kaimiskos >>> grietineles: >>> http://www.bakingobsession.com/2009/05/02/homemade-mascarpone-cheese/ >>> gavosi! >>> >>> tokia faina tirsta riebi mase, kuria bandysim toliau gadint, gal koki >>> tiramisu ar ka nors panasaus... :) >>> >>> klausimukas vat... >>> yra dar toks pat receptas >>> http://biology.clc.uc.edu/fankhauser/Cheese/mascarpone.HTM >>> tik cia naudojama "tartaric acid" arba aisku tos pacios citrinos sultys. >>> bet kas tas tartaric acid ir kur jo gaut - pabandyciau dar ir su kitokia >>> rugstim paeksperimentuot... >>> >>