"Faktas" <Faktas_istrinti_@delfi.lt> wrote in message news:hjpma0$jir$1@trimpas.omnitel.net... > va beje kaip tik tokioj parodoj buvau lietuvos viesbuty: > kiekvienam atskiram kambariuke kitas atstovas pajunges savo pristatoma > aparatura, > prie atitinkamu kolonkiu ir atitinkama muzika. > eini eini per kambarius, nu ar uz 100 000 ar uz 10 000 vienodai. > ir staiga - bac, uzkabina. pasirodo jauti skirtuma. ir tai asmeniska. > kitam visai kas kita uzkabina. Pilnai sutinku. Analogiškai gi ir su vyno/alaus degustavimais. Daug kas vadina lievas tas vynas, lievas tas alus ir pan., nors iš tiesų, man kartais atrodo, kad iš jų ekspertai menki ;) Per daug kintamųjų, kad taip galima būtų kategoriškai teigti. Vieną dieną tas alus yra vieno skonio, kitą dieną kito - ir nereiškia, kad tai skirtingos partijos, o tiesiog esu pastebėjęs, kad daug priklauso ir nuo to, ką anksčiau valgei/nevalgei, ką užkandi ir vis kitokia užkanda skirtingai išryškina alaus skonio savybes. O galų galiausiai nėra aiškiai sutarti objektyvūs kokybiniai rodikliai, pagal kuriuos būtų galima adekvačiai diskutuoti. Taip pat svarbu, kad visi vienodai išmoktų įvertinti tuos kokybinius rodiklius - vat tuomet galima konstruktyvi diskusija/kritika, o ne lievas/vemt verčia/po pirmo gurkšnio pilu į kriauklę ir t.t. ir pan.