Tema: Risotto con sedano (virtuvės naciams neskaityti)
Autorius: Tomas
Data: 2010-02-02 16:55:02
Taip jau sutapo, kad šaldytuve, pilve ir kišenėse švilpė vėjai. O valgyt 
norisi.
Teko suktis su po ranka pakliuvusiais produktais ir visagalio gugle 
patarimais :)

Taigi rizoto su salieru:
Ryžiai (itališki apvalieji "Kolumbo" ryžiai iš norfos)
Svogūnas
Saliero šaknies šmotas
Maggi vištienos buljono kubelis
Aliejus

Ištirpinau buljono koncentratą vandeny. Saliero šaknį supjausčiau ~0,5cm 
dydžio kubeliais. Svogūną susmulkinau. Keptuvėj pakaitinau aliejų, 
subėriau ir apkepiau salierą. Tada subėriau svogūną ir pakepiau, kad 
suminkštėtų. Tada bėriau ryžius ir kelias minutes kepinau su daržovėm 
aliejuje. Tada masę užpyliau buljonu ir viriau (vis papildydamas 
buljonu), kol ryžiai išvirė, o skystis susigėrė į juos.

Visiškai paprasta ir skanu.