Tema: Re: Risotto con sedano (virtuvės naciams neskaityti)
Autorius: Arj
Data: 2010-02-02 17:44:23
paskutinis mano suzinotas achujienas sriubos receptas:

paimam smulkiai supjaustyto saliero, vakaryksciu virtu bulviu,(daug) sultinio kubeliu + siek tiek poru.

visa sita reikala paverdam siek tiek (kad salieras suminkstetu, bet jei pjaustytas smulkiai, 5 min per akis).
Tada su su blenderiu/kotu sutrinam visa sita reikala  ir patiekant
iberiam tu paciu pjaustytu poru (pagal skoni) + pakepinto batono kubeliu.

viskas. ir kas keiciausia - nu tikrai skanu :)


"Tomas" <t@t.lt> wrote in message news:hk9ec6$2ql$1@trimpas.omnitel.net...
> Taip jau sutapo, kad šaldytuve, pilve ir kišenėse švilpė vėjai. O valgyt norisi.
> Teko suktis su po ranka pakliuvusiais produktais ir visagalio gugle patarimais :)
>
> Taigi rizoto su salieru:
> Ryžiai (itališki apvalieji "Kolumbo" ryžiai iš norfos)
> Svogūnas
> Saliero šaknies šmotas
> Maggi vištienos buljono kubelis
> Aliejus
>
> Ištirpinau buljono koncentratą vandeny. Saliero šaknį supjausčiau ~0,5cm dydžio kubeliais. Svogūną susmulkinau. 
> Keptuvėj pakaitinau aliejų, subėriau ir apkepiau salierą. Tada subėriau svogūną ir pakepiau, kad suminkštėtų. Tada 
> bėriau ryžius ir kelias minutes kepinau su daržovėm aliejuje. Tada masę užpyliau buljonu ir viriau (vis papildydamas 
> buljonu), kol ryžiai išvirė, o skystis susigėrė į juos.
>
> Visiškai paprasta ir skanu.