paskutinis mano suzinotas achujienas sriubos receptas: paimam smulkiai supjaustyto saliero, vakaryksciu virtu bulviu,(daug) sultinio kubeliu + siek tiek poru. visa sita reikala paverdam siek tiek (kad salieras suminkstetu, bet jei pjaustytas smulkiai, 5 min per akis). Tada su su blenderiu/kotu sutrinam visa sita reikala ir patiekant iberiam tu paciu pjaustytu poru (pagal skoni) + pakepinto batono kubeliu. viskas. ir kas keiciausia - nu tikrai skanu :) "Tomas" <t@t.lt> wrote in message news:hk9ec6$2ql$1@trimpas.omnitel.net... > Taip jau sutapo, kad šaldytuve, pilve ir kišenėse švilpė vėjai. O valgyt norisi. > Teko suktis su po ranka pakliuvusiais produktais ir visagalio gugle patarimais :) > > Taigi rizoto su salieru: > Ryžiai (itališki apvalieji "Kolumbo" ryžiai iš norfos) > Svogūnas > Saliero šaknies šmotas > Maggi vištienos buljono kubelis > Aliejus > > Ištirpinau buljono koncentratą vandeny. Saliero šaknį supjausčiau ~0,5cm dydžio kubeliais. Svogūną susmulkinau. > Keptuvėj pakaitinau aliejų, subėriau ir apkepiau salierą. Tada subėriau svogūną ir pakepiau, kad suminkštėtų. Tada > bėriau ryžius ir kelias minutes kepinau su daržovėm aliejuje. Tada masę užpyliau buljonu ir viriau (vis papildydamas > buljonu), kol ryžiai išvirė, o skystis susigėrė į juos. > > Visiškai paprasta ir skanu.