atsiprasau uz nemoksiskuma/kolukietiskuma, bet ka visi randa tam ryziu ir priedu jovale ? ne v abydu as cia. bet niekaip nesuprantu risotto kaip maisto. na skamba patiekalo uzvadinimas - mandriai... ale vistiek mano supratimui nepasiekiama... kaip ir avizinio kisieliaus gardumo nesuprantu. na bet - "na vkus i cvet - druzei net" "Tomas" <t@t.lt> wrote in message news:hk9ec6$2ql$1@trimpas.omnitel.net... > Taip jau sutapo, kad šaldytuve, pilve ir kišenėse švilpė vėjai. O valgyt > norisi. > Teko suktis su po ranka pakliuvusiais produktais ir visagalio gugle > patarimais :) > > Taigi rizoto su salieru: > Ryžiai (itališki apvalieji "Kolumbo" ryžiai iš norfos) > Svogūnas > Saliero šaknies šmotas > Maggi vištienos buljono kubelis > Aliejus > > Ištirpinau buljono koncentratą vandeny. Saliero šaknį supjausčiau ~0,5cm > dydžio kubeliais. Svogūną susmulkinau. Keptuvėj pakaitinau aliejų, > subėriau ir apkepiau salierą. Tada subėriau svogūną ir pakepiau, kad > suminkštėtų. Tada bėriau ryžius ir kelias minutes kepinau su daržovėm > aliejuje. Tada masę užpyliau buljonu ir viriau (vis papildydamas buljonu), > kol ryžiai išvirė, o skystis susigėrė į juos. > > Visiškai paprasta ir skanu.